clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Банановий чізкейк – ніжність та м’якість по-американськи

Якщо сир маскарпоне вам не по кишені, спробуйте замінити його на жирний домашній сир

Якщо сир маскарпоне вам не по кишені, спробуйте замінити його на жирний домашній сир. Фото: автора

Навіть без дорогущого маскарпоне можна ласувати улюбленим десертом, якщо купити хороший домашній сир.

Чізкейк – це американський десерт, який уже давно завоював увесь світ своїм ніжним вершковим смаком і надзвичайною красою. Він має багато варіантів: від простої запіканки до пирогів і суфле. Як випливає з назви, основним компонентом цього десерту є сир. Найчастіше використовують м'які сири типу філадельфія або маскарпоне. Але через дорожнечу наші господині часто замінюють їх звичайним домашнім сиром. Що я і спробувала зробити. Не скажу, що у результаті виходить справжній класичний чіз. Швидше смачнюча бананова запіканка. М'яка структура, ніжний смак – основні переваги цього сирного пирога.


Інгредієнти:
Для тіста: 250 г печива «До кави», 130 г розм'якшеного вершкового масла.

Для начинки: 3 банани, 3 ст. л. лимонного соку, 3 яйця, 350 г жирного домашнього сиру, 200 г сметани, 120 г цукру.

Для оздобрення: 2 банана, 1 пачка будь-якого желе жовтого кольору.

Приготування:
Печиво подрібнити в блендері або в ступці на крихту. Додати масло й перетерти його з крихтою. Форму змастити вершковим маслом і зворотнім боком столової ложки втрамбувати масляну масу з печива в щільний корж (форму краще брати роз'ємну). Випікати у заздалегідь розігрітій духовці 5-8 хвилин при температурі 180ºС.
Банани і лимонний сік подрібнити в блендері (щоб банани не потемніли). Додати сир, сметану, яйця (по одному) і цукор. Все ретельно перебити. Викласти начинку на основу.
Запікати при 170С близько години. На дно духовки можна поставити посудину з водою. Залишити чіз охолоджуватися в духовці ще на годину. Потім зверху прикрасити скибочками бананів і залити желе (лимонним, банановим або ананасовим – головне, щоб воно було світлого кольору). Поставити на цілу ніч у холодильник.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще сир перетерти крізь сито або збивати в блендері окремо від начинки, а потім ще раз змішувати вже з основними інгредієнтами. Так текстура начинки буде більше наближена до ніжних м’яких сирів.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 10.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31