clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Минтай у сирно-вершковому соусі

Фото: автора

Ніжна, соковита страва, яка припаде до смаку навіть тим, хто не дуже любить рибу.

Одним із універсальних і доступних для сучасних господинь продуктів можна вважати рибу минтай. Вона не має яскраво вираженого, неповторного, смаку, а тому легко «піддається» впливу інших інгредієнтів. Таких, до прикладу, як сир та вершки. В результаті ви без особливих зусиль маєте справжній кулінарний шедевр.

Інгредієнти:
1 кг минтая (також підійдуть мерлуза, хек, тріска, тилапія, сом, форель тощо), сіль, перець, лимон, 4-5 ст. л. борошна, олія для смаження.
Для соусу: 200 мл вершків 20%, 150-200 г твердого сиру (в мене «Гауда»), 2 цибулини, 2 морквини, мускатний горіх, куркума, дрібка цукру, сіль, перець.

Приготування:
Рибу розморозити, нарізати порційними шматками, обсушити паперовим рушником. Злегка посолити, поперчити, збризкати лимонним соком. Залишити маринуватися протягом 20-30 хвилин.
Потім шматочки риби запанірувати в борошні й обсмажити в олії до золотавої скоринки.


На іншій, глибшій сковорідці обсмажити цибулю й терту моркву. Присмачити суміш спеціями, сіллю та цукром.


Залити пасеровані овочі вершками й протушкувати все разом 5 хвилин. Наприкінці додати тертий сир і, помішуючи, розтопити його у вершках із овочами.


Залити обсмажену рибку соусом.

Обережно перемішати й тушкувати ще протягом 5-10 хвилин.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 11.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31