clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Немає холодцю без хрону

Уявити собі великодні свята без приправи з хрону нині нереально.

Уявити собі великодні свята без приправи з хрону нині нереально. . Фото: автора

Кореспонденти газети «Є» в рамках чергової дегустації дізнавалися, який хрін покласти до великоднього кошика

Уявити собі великодні свята без приправи з хрону нині нереально. Кожна господиня намагається, щоб цей гострий яскраво-бордовий соус стояв на святковому столі, адже він якнайкраще смакує із холодцем, домашньою ковбаскою, грудинкою та запеченим м’ясцем. Вибір хрону столового із буряком у торговельній мережі просто величезний. Можна купити продукт у скляній баночці, в якій добре видно пікантний вміст, або придбати пакетик дой-пак із кришечкою, яка відгвинчується — такий варіант ідеальний для подорожі та пікніку. Робиться «Хрін столовий» за тією ж рецептурою, якою володіли ще наші предки, щоправда, для більшого терміну збереження в нього почали додавати оцет, лимонну або оцтову кислоту (інакше приправа швидко зіпсується). До речі, за радянських часів цей продукт мав термін зберігання всього 14 днів, оскільки саме протягом цього часу зберігалася гострота, притаманна хрону. Нині ж виробники заявляють термін зберігання від трьох до дев'яти місяців. Щоб цього досягнути, вони, як правило, додають у хрін різні харчові домішки, в тому числі консерванти й стабілізатори. До того ж, дуже мало торгових марок випускають хрін зі свіжої сировини. Зачасту вони готують приправу з сушеного кореня хрону, який постачається з Китаю. Тому при купівлі уважно вивчіть етикетку. В складі має чітко зазначатися, що продукт виготовлено зі «свіжого кореня хрону». Якісна приправа повинна бути добре подрібненою й мати однорідну консистенцію. Гострота ж залежить від рецептури. Щоправда, продукт із сухого кореня буде завжди не таким гострим, як зі свіжого.

В складі має бути зазначено, що продукт виготовлено зі свіжого кореня хрону.

Тест «Сліпе куштування»
Спеціально для нашої аматорської дегустації ми, як і завжди, зробили контрольну закупку й працівники редакції приготувалися «поплакати» над продуктом 4 відомих виробників. Пробували традиційний столовий хрін із буряком зі шматочком «бородинського» й грудинкою.

Для нашої аматорської дегустації ми купили продукт чотирьох відомих виробників.

Як запевняють експерти, вища оцінка якості цієї приправи — це коли після її дегустації на очі набігають сльози. Й хоча жоден куплений нами хрін не підтвердив цієї характеристики, деякі зразки отримали досить схвальні відгуки.

*Наша дегустація абсолютно незалежна й заснована на смакових відчуттях працівників редакції. Ви, шановні читачі, завжди можете скласти свою власну думку. За якість купленого товару перед споживачем відповідає не тільки виробник, а й продавець!
 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31