ye-logo.v1.2

З-під варти – за 5 мільйонів гривень

Кримінал 4343
Якщо Петра Королюка визнають винним, то йому загрожує до 12 років позбавлення волі
Якщо Петра Королюка визнають винним, то йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Фото: youtube.com

Директора «Красилівського агрегатного заводу» випустили на волю до 10 червня.

Сплативши заставу в 5 мільйонів гривень, Петро Королюк, який з 2000 року очолює держпідприємство «Красилівський агрегатний завод», вийшов на волю. Він зобов’язаний не виїжджати з Красилова без дозволу слідчого, прокурора або суду. Це передбачено ухвалою Шевченківського районного суду Львова.

Петра Королюка підозрюють в скоєні одразу двох злочинів. За один йому «світить» від 5 до 12 років позбавлення волі, за інший - від 4 до 8 років. Згідно ухвали суду, Петро Королюк підозрюється у тому, що за попередньою змовою з групою осіб (трьома військовими), у період з літа 2015 року по 28 січня 2016 року організував, керував підготовкою та вчиненням викрадення 30 виробів БДЗ-УСК (балкові утримувачі) для бомбардувальників СУ­24. Їх, за версією досудового слідства, пізніше мали продати в Індію за 18 мільйонів доларів.

Крім цього, 3 лютого цього року директор «Красилівського агрегатного заводу», перебуваючи в військовій прокуратурі Хмельницького гарнізону, дав військовому прокурору конверт з 5 тисячами доларів США. Також пропонував ще 18 145 доларів СШA та 2 000 євро, які згодом вилучили в ході обшуку службового кабінету Петра Королюка. За цю «винагороду» прокурор Хмельницького гарнізону начебто мав не лише не притягувати його до відповідальності, а й повернути вилучені раніше в нього та його родичів гроші – понад 70 тисяч доларів.

Під час одного з судових засідань, Петро Королюк не визнав свою вину. А на звинувачення про крадіжку та подальший продаж деталей для бомбардувальників заявив: «Це несумісні речі – говорити, що я взяв ці вироби, щоб потім їх продати. Таких намірів навіть близько не було».

Досудове розслідування ще триває, оскільки ще не проведені судові товарознавчі та почеркознавчі експертизи, після яких слідчі мають додатково допитати усіх підозрюваних. Через внесену заставу в 5 мільйонів гривень, Петра Королюка звільнили з-під варти до 10 червня. До цього часу він зобов’язаний прибувати до слідчого, прокурора, суду за кожною вимогою. Також немає права відлучатися з Красилова, в якому проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду. А, щоб Петро Володимирович не виїхав за кордон, суд зобов’язав здати усі документи, за якими можна виїхати з країни.

Що з цього приводу думає сам підозрюваний? Поспілкуватися з Петром Королюком не вдалося. «Зараз, на жаль, відсутній зв’язок з вашим абонентом…» - після телефонних дзвінків на його мобільний чути в слухавці.

Зазначимо й інше, за контрактом, який укладений між Генеральним директором Державного концерну «Укрборонпром» та Петром Королюком, Петро Володимирович повинен керувати «Красилівським агрегатним заводом» до 28 травня 2017 року. Утім, ухвалою львівського суду, його відсторонили від роботи на два місяці.

Зауважимо й інше, що, за словами начальника слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України Олега Дракіна, слідчі вивчають походження 5 мільйонів гривень, які були внесені в якості застави, через що Петра Королюка звільнили з-під варти.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую