clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Фитир – традиційний єгипетський багатошаровий солодкий пиріг

Фитир смачний як теплим, коли начинка ще не застигла, так і холодним.

Фитир смачний як теплим, коли начинка ще не застигла, так і холодним.. Фото: автора

В класичному приготуванні йде з кремом «Магалябія». Але мені він більше нагадав смачнюще тістечко з ніжним заварним кремом.

Насправді можна відійти від класики й приготувати цей листковий пиріг як із солодкою начинкою, так і з солоною. Фитир може бути приготований із м'ясом, бринзою, капустою або будь-якою іншою начинкою на ваш смак.
Інгредієнти:
Для тіста: склянка молока, 1/2 ч. л. сухих дріжджів, яйце, трохи солі, 3 склянки борошна, 200 г вершкового масла.
Крем: 2 жовтки, склянка цукру, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 2 склянки молока, ванілін.
Для змащування: жовток, 1-2 ст. л. молока; для посипання – цукрова пудра.
Склянка: 250 мл; форма: 24 см в діаметрі.

Приготування:
Розчинити в теплому молоці дріжджі, додати яйце, сіль і борошно, замісити м'яке тісто.

Розділити його на 2 частини. Кожну розкачати в пласт (можна трішки посипати стіл та качалку борошном).

Змастити м'яким маслом (по 100 г на кожну паляничку).

Потім скачати палянички рулетками.

Їх, в свою чергу, закрутити равликом.

Щільно загорнути обидва равлики в харчову плівку і відправити на полицю холодильника на 2 години, щоб масло застигло.
Приготувати магалябію (крем): розтерти яйце з цукром і крохмалем в густу білу масу, розвести її теплим молоком, поставити на малий вогонь і при постійному помішуванні довести до кипіння і потрібної густоти. Охолодити до теплого стану (магалябія за консистенцією трішки густіша, ніж заварний крем).


Дістати тісто з холодильника (не місити!). Відразу ж розкачати в 2 паляниці. Товщина кожної – приблизно 2-3 мм. Одну покласти на деко, застелене пергаментним папером.

Зверху викласти начинку-магалябію, розрівняти.

Другу паляничку зробити трохи більшою, так, щоб кінці можна було на 2 см підвернути під нижню паляничку.

Трохи наколоти фитир виделкою і змастити його жовтком, збитим з невеликою кількістю молока (1-2 ст. л.).

Поставити в розігріту до 180°С духовку і пекти 25-30 хвилин до красивого золотавого кольору.

Дати трохи охолонути і посипати цукровою пудрою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: фитир смачний як теплим, коли начинка ще не застигла, так і холодним.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31