clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Фінансьє з абрикосами — ніжне мигдальне тістечко з хрусткою скоринкою

Структура — ніжна, волога, соковита, розсипчаста. Аромат — приємний горіховий.

Структура — ніжна, волога, соковита, розсипчаста. Аромат — приємний горіховий. . Фото: автора

Французька мигдальна випічка, яка складається з горіхів, борошна, цукрової пудри, масла і білків.

Для такої випічки використовується так зване «горіхове» масло, для чого вершкове масло топиться в каструльці до появи характерного аромату й легкого коричневого осаду, що надає випічці додатковий аромат. Я б сказала, що фінансьє більше схоже на ніжне мигдальне тістечко з хрусткою скоринкою. Структура — ніжна, волога, соковита, розсипчаста. Аромат — приємний горіховий. Також я додатково влила трішки «Амаретто», завдяки чому аромат у тістечок став ще кращим.

Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 4 білки, 160 г цукрової пудри, 80 г меленого мигдалю, 60 г борошна, ванілін, 1 ч. л. розпушувача, 2-3 ст. л. лікеру «Амаретто» (в разі відсутності можна скористатися есенцією), 10 абрикосів.

Приготування:
Вершкове масло розтопити на повільному вогні й дати покипіти йому 5-7 хвилин.

Охолодити. Подрібнити мигдаль в блендері до стану дрібної крихти.

Білки злегка збити вінчиком.

Додати мигдаль, цукрову пудру, ванілін, просіяти борошно й розпушувач, влити тепле топлене масло й «Амаретто». Ретельно перемішати. Духовку розігріти до 170ºС. Вилити тісто в форму (я використовувала круглу 26 см в діаметрі).

Розподілити по ньому половинки абрикоса зрізом донизу.

Випікати пиріг близько 30 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Перед подачею нарізати невеликими шматочками й посипати цукровою пудрою. Прикрасити мелісою або м’ятою. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 11.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31