Гаряча тема:
- Війна
Про те, що квасоля дуже корисна, відомо багатьом. Ми українці часто готуємо страви, до складу яких вона входить. Досвідчені господині знають, що перед тим, як зварити будь-які бобові, їх потрібно замочити у воді на ніч, або хоча б на декілька годин. Іноді це не зручно, оскільки, повертаючись увечері з роботи, потрібно швидко «зварганити» щось смачненьке. А оскільки квасолевий суп чи квасолеве рагу процес довготривалий, то такі варіанти вечері відпадають автоматично.
Сьогодні я хочу порадити вам один експрес-метод варки квасолі, який значно пришвидшує результат. Вичитала про нього на одному з кулінарних форумів, проекспериментувала й залишилася більше, ніж задоволена. Тож ділюся, мої любі, цією радою із вами. Можливо хтось візьме її собі на замітку.
Беремо склянку квасолі, добре промиваємо й заливаємо її водою (приблизно 3 склянки води на 1 склянку квасолі). Поставити каструлю на плиту, зачекати доти, доки не закипить.
Потім воду злити, промити квасолю під струменем холодної води.
Відправити бобові назад у пусту каструлю. Коли вода знову закипить, додати 1 ст. л. цукру з розрахунку на 1 л води.
А тепер засікаємо 30 хвилин і куштуємо. Червона квасоля вариться швидше, ніж біла, і тому за цей проміжок часу вона вже має приготуватися. А ось білу доведеться поварити ще хвилин 10. Принаймні, так запевняє автор першоджерела. Я ж варила годину. Звісно, все залежить від сорту бобових – якісь готуються швидше, якісь довше… Знаю точно, що без цукру квасоля варилася б дві-три години (мається на увазі без попереднього замочування). Тому варто, все ж таки, пробувати її на зуб. І не хвилюйтеся, що вона буде засолодкою. Від цукру квасолька лише виграє у смаку. Чимось навіть схожа на магазину, консервовану у жерстяній баночці.
Ось тепер свої кулінарні шедеври ви зможете приготувати набагато швидше. Якщо наважитеся скористатися моєю порадою, мені буде дуже цікаво дізнатися, скільки часу у вас пішло на варіння квасолі. А можливо хтось знає ще якийсь цікавий метод. Буду рада будь-якому обміну досвідом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: