ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Як швидко зварити квасолю без попереднього замочування?

9 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 69068
Червона квасоля приготується за 30 хвилин, біла - за 40.
Червона квасоля приготується за 30 хвилин, біла - за 40. Фото: автора

Цей експрес-метод не лише пришвидшує приготування, але й покращує смак бобових.

Про те, що квасоля дуже корисна, відомо багатьом. Ми українці часто готуємо страви, до складу яких вона входить. Досвідчені господині знають, що перед тим, як зварити будь-які бобові, їх потрібно замочити у воді на ніч, або хоча б на декілька годин. Іноді це не зручно, оскільки, повертаючись увечері з роботи, потрібно швидко «зварганити» щось смачненьке. А оскільки квасолевий суп чи квасолеве рагу процес довготривалий, то такі варіанти вечері відпадають автоматично.


Сьогодні я хочу порадити вам один експрес-метод варки квасолі, який значно пришвидшує результат. Вичитала про нього на одному з кулінарних форумів, проекспериментувала й залишилася більше, ніж задоволена. Тож ділюся, мої любі, цією радою із вами. Можливо хтось візьме її собі на замітку.


Беремо склянку квасолі, добре промиваємо й заливаємо її водою (приблизно 3 склянки води на 1 склянку квасолі). Поставити каструлю на плиту, зачекати доти, доки не закипить.

Потім воду злити, промити квасолю під струменем холодної води.

Відправити бобові назад у пусту каструлю. Коли вода знову закипить, додати 1 ст. л. цукру з розрахунку на 1 л води.

А тепер засікаємо 30 хвилин і куштуємо. Червона квасоля вариться швидше, ніж біла, і тому за цей проміжок часу вона вже має приготуватися. А ось білу доведеться поварити ще хвилин 10. Принаймні, так запевняє автор першоджерела. Я ж варила годину. Звісно, все залежить від сорту бобових – якісь готуються швидше, якісь довше… Знаю точно, що без цукру квасоля варилася б дві-три години (мається на увазі без попереднього замочування). Тому варто, все ж таки, пробувати її на зуб. І не хвилюйтеся, що вона буде засолодкою. Від цукру квасолька лише виграє у смаку. Чимось навіть схожа на магазину, консервовану у жерстяній баночці.


Ось тепер свої кулінарні шедеври ви зможете приготувати набагато швидше. Якщо наважитеся скористатися моєю порадою, мені буде дуже цікаво дізнатися, скільки часу у вас пішло на варіння квасолі. А можливо хтось знає ще якийсь цікавий метод. Буду рада будь-якому обміну досвідом.

 

порадник, квасоля, експрес-метод, приготування квасолі, страви з квасолі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую