Гаряча тема:
- Війна
Консервація з огірків, приготованих у затишній домашній кухні, прикрасить будь-який святковий стіл. А вже хрумкі корнішончики з червоною смородиною на зиму точно припадуть всім до душі! Тим більше, що готуються вони без краплини оцту.
Інгредієнти:
1,5 кг зелених рівних огірочків, 2 склянки ягід червоної смородини, листя хрону, листя смородини, суцвіття кропу, головка часнику, горошинки чорного і запашного перцю, 5 ст. л. цукру, 3 ст. л. солі.
Приготування:
Огірки промити під проточною водою, обрізати зайві хвостики (бажано замочити їх на годину в холодній воді, тоді й у банках вони будуть хрумкими й оксамитовими). Порічки обережно промити й просушити. Часник почистити й нарізати пластинками.
Банки простерилізувати у звичний для вас спосіб. На дно розкласти зелень, перець та часник, починаючи з хрону.
Потім викласти огірки, чергуючи зі шматочками часнику.
У кожну банку налити киплячий окріп, прикрити кришкою і зачекати 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю і приготувати маринад, додавши цукор і сіль. В кожну банку викласти по щедрій жмені порічок.
Залити все маринадом, стерилізувати до зміни кольору огірків і закатати. Банки перевернути догори дном, ретельно вкутати й залишити до повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: