clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Огірки без оцту, консервовані з порічками

Таку заготовку можна давати навіть діткам, оскільки готується вона без краплини оцту

Таку заготовку можна давати навіть діткам, оскільки готується вона без краплини оцту . Фото: автора

Завдяки додаванню ягід вони набувають пікантного трішки кислуватого присмаку і стають хрусткими.

Консервація з огірків, приготованих у затишній домашній кухні, прикрасить будь-який святковий стіл. А вже хрумкі корнішончики з червоною смородиною на зиму точно припадуть всім до душі! Тим більше, що готуються вони без краплини оцту.

Інгредієнти:
1,5 кг зелених рівних огірочків, 2 склянки ягід червоної смородини, листя хрону, листя смородини, суцвіття кропу, головка часнику, горошинки чорного і запашного перцю, 5 ст. л. цукру, 3 ст. л. солі.

Приготування:
Огірки промити під проточною водою, обрізати зайві хвостики (бажано замочити їх на годину в холодній воді, тоді й у банках вони будуть хрумкими й оксамитовими). Порічки обережно промити й просушити. Часник почистити й нарізати пластинками.
Банки простерилізувати у звичний для вас спосіб. На дно розкласти зелень, перець та часник, починаючи з хрону.

Потім викласти огірки, чергуючи зі шматочками часнику.


У кожну банку налити киплячий окріп, прикрити кришкою і зачекати 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю і приготувати маринад, додавши цукор і сіль. В кожну банку викласти по щедрій жмені порічок.

Залити все маринадом, стерилізувати до зміни кольору огірків і закатати. Банки перевернути догори дном, ретельно вкутати й залишити до повного охолодження. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 06.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.08
26.13
27.99
28.03
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31