clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Кокосове мокко-печиво — смачний десерт для ласунів, який дуже просто готується

Це печиво зовні більше схоже на тістечко, але структура кокосового тіста хрумка й розсипчаста.

Це печиво зовні більше схоже на тістечко, але структура кокосового тіста хрумка й розсипчаста.. Фото: автора

Рецепт-знахідка для ласунів! Верхній карамельний шар неймовірний — кавовий-кавовий, із легкою шоколадною ноткою.

Ми звикли, що під назвою «мокко» приховується або сорт кави з Ємену, або напій еспресо з шоколадом. Але на основі цього ароматного кавового напою можна приготувати ще й безліч солодких смаколиків. Це печиво зовні більше схоже на тістечко, але структура кокосового тіста хрумка й розсипчаста. Тому я називаю цей десерт печивом. Але як би ви його не «прозивали», незмінним залишається одне — чарівний дивовижний смак!

Інгредієнти:
Для основи: 200 г борошна, 160 г кокосової стружки, 100 г цукру, 200 г вершкового масла, ванілін.
Для начинки: 3 ч. л. розчинної кави, банка згущеного молока (400 г), 100 г молочного шоколаду, 50 г вершкового масла.

Приготування:
Змішати борошно, кокосову стружку, ванілін й цукор. Додати розтоплене вершкове масло.

Ретельно перемішати.

Утрамбувати в формі для випічки (24 х24 см).

Випікати в попередньо нагрітій духовці при 170ºС протягом 15 хвилин до світло-коричневого кольору (важливо не перепекти, бо корж стане затвердим!). Вийняти тістечко з духовки й відставити (з форми не виймати).


У каструльку покласти вершкове масло та шоколад.

Нагрівати на водяній бані, весь час помішуючи. Додати у розтоплений шоколад розчинну каву (краще розчинити її спочатку в 1 ст. л. гарячої води; я цього не зробила й довелося помучитися, щоб крупинки кави повністю розчинилися в густій шоколадній масі).

Влити згущене молоко, довести до кипіння й варити на маленькому вогні 5 хвилин, весь час помішуючи.


Вилити суміш на корж.

Охолодити і поставити в холодильник на 4 години. Потім розрізати на скибочки й прикрасити за бажанням.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я розрізала печиво через 2 години й тому начинка трішки розпливлася.

Краще набратися терпіння й вичекати потрібний час. Хоча на смак це ніяк не впливає. А ці коржики я нарізала зранку після ночі в холодильнику — процес пішов краще й шматочки виглядають набагато ошатніше.  

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова09.09.2016 16:50Оксано, я непритомнію від цих фото! Ваша карамель - це щось нереальне! У мене такого ефекту не було! Вік живи - вік вчися! Браво!
Від: Оксана Гладущак18.08.2016 00:19З Вами, Світланко, про струнку фігуру годі й мріяти! Від цього печива просто не можливо відірватись. А як воно чудово доповнює ранкову каву! Мммм...

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 06.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.08
26.13
27.99
28.03
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31