clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Неймовірне варення з гарбуза та цитрусових

З такого варення можна згодом варити солодке желе або, додавши крохмаль, робити заготовку-начинку для випічки

З такого варення можна згодом варити солодке желе або, додавши крохмаль, робити заготовку-начинку для випічки. Фото: автора

Десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією.

Варення з гарбуза — це не тільки дуже смачний ароматний десерт, це ще й джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Такий смаколик взимку врятує всіх від будь-якої застуди. Крім усього десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією. Час приготування варення — 1,5 годин. Вихід готового продукту — 1,5 л.

Інгредієнти:
1 кг м'якоті гарбуза, великий лимон, середній апельсин, 1 кг цукру.

Приготування:
Поставити варитися сироп. Для цього в каструлю (обсягом понад 3 л) всипати цукор і влити склянку (200 мл) води. Розмішати й залишити на повільному вогні до повного розчинення крупинок цукру. Сироп має повільного кипіти.
Гарбуз помити, почистити від шкірки й насіння, нарізати кубиками 2х2 см.
Лимон та апельсин помити, облити окропом. Лимон нарізати довільно разом зі шкіркою. Апельсин подрібнити в блендері. У киплячий сироп всипати гарбуз, шматочки й кашку з цитрусових. Перемішати.

Залишити варитися на повільному вогні близько години. Сироп стане рідкішим, а шматочки гарбуза стануть прозорими.
Гаряче гарбузове варення можна закатати в стерилізовані банки, а можна перекласти в чисту суху тару, охолодити, накрити пергаментом і зберігати в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з такого варення можна згодом варити солодке желе або, додавши крохмаль, робити заготовку-начинку для випічки, до прикладу, тортів, тістечок чи пиріжків. А можна просто намащувати його на хрумкі тости і подавати до чаювання. Для приготування варення намагайтеся обрати такий сорт гарбуза, який хрумтить, а також має яскраво-помаранчеву м'якоть. Тоді ваш десерт буде ще солодшим і ароматнішим. Смак варення з гарбуза безпосередньо залежить від цитрусів. Тому, якщо ви хочете приготувати десерт із вишуканою кислинкою, тоді апельсини необхідно обирати кислі. І навпаки: солодкі єгипетські помаранчі надають більш солодкого смаку варенню. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 05.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31