Гаряча тема:
- Війна
Рецепт зі старого кулінарного журналу «Школа гастроному» із моїми невеличкими доповненнями. Супчик ситний та наваристий, завдяки курячому бульйону. Кількість та вид овочів у ньому можна змінювати, в залежності від ваших вподобань. Але баклажани та гриби обов'язкові – саме вони «командують парадом». Цю першу страву швидко й легко готувати, а якщо замінити бульйон на воду, суп вийде пісним.
Інгредієнти:
Курячий суповий набір (у мене крильця та шийки), 2 великих баклажани, морквина, цибулина, 5-6 картоплин, 2-3 зубки часнику, 200 г грибів (у мене заморожені білі, підберезовики та сироїжки, але можете використовувати свіжі шампіньйони), склянка вершків (10-15%), 0,5 склянки молока, сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх, лавровий листок.
Приготування:
Насамперед слід зварити курячий бульйон. Потім м’ясо дістати з бульйону, відділити від кісток і повернути назад у суп. Картоплю нарізати середнім кубиком і відправити у каструлю. Паралельно почистити від шкірки баклажани, нарізати кубиками (за розміром як картопля). Підсмажити до зарум’янювання.
Додати у сковорідку нарізану кубиками цибулю, натерту на тертці моркву й подрібнений часник. Пасерувати все разом 5-7 хвилин.
Гриби розморозити й промити у друшляку, дати стекти воді (якщо використовуєте свіжі шампіньйони, то подрібнити).
Коли картопля в каструлі закипить, додати гриби. Потім у суп влити вершки й молоко, додати засмажку. Посолити, поперчити, присмачити спеціями. Якщо потрібно, долити в каструлю води до потрібної консистенції (я зробила густий суп).
Подавати суп зі сметанкою, посипавши зеленою цибулькою або улюбленою зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: