clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Трюфельний торт – справжня мрія шокоголіків

Торт можна подати з кулькою морозива, збитими вершками, ягодами тощо.

Торт можна подати з кулькою морозива, збитими вершками, ягодами тощо.. Фото: автора

Оригінальний, ніжний, кремовий. Цей шоколадний тортик просто тане у роті!

Ніжна м'яка текстура шоколадного бісквіту, в поєднанні з чудовим повітряним вершковим кремом підкорять ваше серце навіки! Торт виходить шалено ніжним, вологим, але не нудотним, з благородною гірчинкою справжнього шоколадного трюфеля.


Інгредієнти:
Для шоколадного бісквіту:
1 склянка борошна,
склянка цукру,
2 яйця,
0,5 ч. л. соди,
0,5 ч. л. розпушувача,
4 ст. л. із гіркою какао,
0,5 склянки молока,
1 ч. л. ванільного цукру,
1/4 склянки олії,
0,5 склянки окропу.
Для трюфельної начинки:
300 г темного шоколаду з великим вмістом какао (у мене 73%),
50 г молочного шоколаду,
2 ст. л. рому (або коньяку+декілька крапель ромової есенції),
1 ст. л. желатину,
500 мл жирних вершків (не менше 33%),
какао для посипання.
Склянка – 250 мл.


Приготування:
Бісквіт: збити яйця з цукром, потім додати олію та молоко. Просіяти борошно, соду, розпушувач, какао.

З’єднати рідкі інгредієнти з сухими. Наприкінці влити окріп. 

Одразу ж вилити його у встелену пергаментом форму. Випікати при 180°С протягом 30-40 хвилин. Дати постояти в закритій духовці хвилин 20, потім дістати й охолодити.

Бісквіт виходить вологим. Перемолоти його в крихту, яку слід скласти у форму 21 см в діаметрі, попередньо встелену пергаментом. Щільно притиснути до дна форми, рівномірно розподіливши.


Трюфельна начинка: шоколад поламати шматочками й розтопити на водяній бані.

Додати розведений желатин. Вершки збити в густий крем і поступово додати до них охолоджений рідкий шоколад. Але збивати слід вже не міксером, а ложкою, насичуючи шоколадно-вершкову суміш киснем.

Обережно вилити трюфельний крем на бісквіт і трохи постукати об стіл формою з тортом, щоб крем розподілився рівномірно.

Закрити форму фольгою або харчовою плівкою і поставити в холодильник на ніч, а краще на добу.
Після охолодження присипати верх какао-порошком. Обережно провести теплим ножем по бортиках форми і зняти рознімне кільце. Торт обережно перекласти на тарілку. Можна подати з кулькою морозива, збитими вершками, ягодами тощо.
 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 11.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31