clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Тістечко з кукурудзяного борошна із ягодами в сметанній заливці

Тістечко виходить дуже ніжним, буквально тане в роті. Кремово-ягідна начинка збалансовує та вдало доповнює кукурудзяне тісто.

Тістечко виходить дуже ніжним, буквально тане в роті. Кремово-ягідна начинка збалансовує та вдало доповнює кукурудзяне тісто. . Фото: автора

Ніжне розсипчасте тісто, вершково-ванільний крем та легка ягідна кислинка...

Рецепт тіста знайшла на пачці з кукурудзяним борошном. А оскільки кукурудзяну випічку я дуже поважаю, зацікавилася одразу. Проте будь-який кондитерський виріб «просить» якоїсь огранки у вигляді кремів, джемів, горішків, ягідок… Трохи пофантазувавши, я вирішила, що тут пасуватиме сметанна заливка. Що ж до ягід – використовувала заморожену малину. Але це не принципово, підійдуть суниця, ожина, чорниця і т. д.


Інгредієнти:
Тісто:
200 г вершкового масла,
120-130 г цукру,
2 яйце,
280 г кукурудзяного борошна,
1,5 ч. л. розпушувача,
дрібка солі, ванілін.
Заливка:
400 г сметани (у мене магазинна 20%),
3 яйця
100 г цукру (чим кисліша ягода, тим більше),
пакетик ванільного цукру,
40 г порошкового пудингу (можна замінити на 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю).
Для начинки: 300-400 г свіжих або заморожених ягід (цього разу у мене заморожена малина).


Приготування:
Для тіста: збити розм’якшене масло з цукром, ваніліном та дрібкою солі. По одному додати яйця. Добре збити міксером.

Просіяти борошно з розпушувачем. Все вимішати вінчиком.


Духовку ввімкнути на 200°С. Форму (у мене роз’ємна 22х22 см) встелити пергаментом і зробити «французьку сорочку» (боки змастити маслом і притрусити борошном, можна кукурудзяним).

Готове тісто викласти в підготовлену форму.


Для заливки: збити міксером яйця, ванілін, цукор та сметану (суміш стане рідкою, але так і має бути). Додати пудинг або крохмаль та ще раз збити. Вилити заливку на основу.

Зверху посипати ягодами (не розморожувати!).

Випікати при 200°С протягом 30-40 хвилин. Дати охолонути в духовці.

Потім зняти обідок із форми.

Нарізати тістечка ромбиками та прикрасити ягодами й мелісою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: тістечко виходить дуже ніжним, буквально тане в роті. Кремово-ягідна начинка збалансовує та вдало доповнює кукурудзяне тісто.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 03.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31