ye-logo.v1.2

Волейбол. "Новатор" - "Фаворит": трохи напруги, трохи експериментів і третє місце "в кишені" (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 2412

Хмельницька команда зіграла перший матч 13 туру чемпіонату України серед команд Суперліги.

15 квітня минулого року тоді ще вищоліговий "Новатор" зіграв свій перший матч перехідного турніру за право наступного сезону виступати в найвищому волейбольному дивізіоні України. Суперником хмельничан став "Фаворит" з Лубнів Полтавської тоді. І ось, ці команди знову зійшлися в Хмельницькому. Щоправда, за інших обставин.

Якщо торік "Фаворит" був командою Суперліги, а хмельничани просто переможці вищої ліги, то сьогодні ці клуби виступають в одному дивізіоні. І саме "Новатор" є фаворитом цих протистоянь, а, вибачте за певну тавтологію, "Фаворит" є аутсайдером. Адже хмельничани йдуть третіми в турнірній таблиці, а полтавчани останніми.

У першій партії хоч і була певна напруга, але хмельничани впевнено йшли до перемоги.

Утім, для багатьох гравців хмельницького клубу - Дмитра Федоренка, Андрія Перепаді, Ярослава Заїки, Юрія Паласюка, Івана Терещука, Максима Турика вигравати у "Фаворита" досвід є. Адже вони торік виграли у цієї команди з рахунком 3:1. Утім, сьогодні був інший матч. Та й обставини іншими.

Хмельничанам, аби достроково посісти третє місце в регулярній першості, необхідно було виграти один із двох матчів проти "Фаворита". А тому й не дивно, що наставник команди Роман Ковальчук вже у першій же грі пішов на певні експерименти. Такої кількості резервістів команди він ще не використовував. Та експерименти почалися не одразу.

Гравці "Новатора" іноді просто "розстрілювали" суперника, не залишаючи шаніс на прийом м’яча.

З перших хвилин на майданчику з’явилися гравці основи. І дещо несподівано вони почали програвати 1:4. Щоправда, так тривало недовго. До 5:5. А далі - рівна боротьба. Та вже в другій половині першої партії Роман Ковальчук почав поступово давати шанс молоді. У підсумку молодість у поєднанні з досвідом дали необхідний результат - 25:22.

Андрій Перепадя (№5), вже традиційно, провів матч на належному рівні.

У другій партії все було по-іншому. Гравці "Новатора" доволі впевнено розпочали сет та зробили необхідний відрив - 13:3. Після такого знову на майданчику все частіше почала з’являтися "свіжа кров". Та й в "дозованій" кількості - не більше двох гравців. І в цій партії хмельничани просто "не помітили" суперника. "Новатор" переміг 25:13.

Дмитро Федоренко (№17) і йог опартнери по "Новатору" не залишили жоднів шансів "Фавориту" в другій партії.

Після впевненої перемоги в другій партії, здавалося, третя стане заключною. Та й рахунок на початку, начебто, сприяв цьому - 6:3. І тут, схоже, Роман Ковальчук вирішив по-справжньому перевірити найближчий резерв у команді, випустивши майже усіх "дублерів". На майданчику залишалися лише Іван Терещук, Андрій Перепадя та Сергій Попов. У хмельничан мало що виходило. "Фаворит" впевнено йшов у відрив - 16:20, а згодом і 16:23. А згодом і виграна партія 16:25.

Івану Терещуку в третьому сеті не раз доводилося пояснювати свохм молодшим колегам, як слід грати.

Біло-синім вдалося виграти в "Новатора" третю партію.

Не до експериментів. Саме так можна охарактеризувати четверту партію. На майданчику в складі "Новатора" знову з’явилася "основа", і... почалося. То 12:7, а то й 21:12. Звісно, за такої переваги Роман Ковальчук випускав і молодь. І перевагу команда не втратила. У підсумку 25:17 і виграний матч з рахунком 3:1.

Нарада капітана "Новатора" Дмитра Федоренка та Богдана Середи (№4).

Хмельницький "Новатор" після матчу традиційно подякував вболівальникам за підтримку.

Завдяки цій перемозі, "Новатор" вже точно жодна команда не посунуть із третього місця. Це означає, що в наступному етапі - плей-офф, команда почне змагання з одним заліковим балом. Адже 3 очка отримає клуб, який посів перше місце, два очки - друге, третє - одне, а четверте - нуль. Та до "фіналу" чотирьох ще слід зіграти три матчі. Два у Харкові та один у Хмельницькому - 25 лютого об 11.00 проти того ж таки "Фаворита".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую