Гаряча тема:
- Війна
Минулого тижня Журналістський фонд Національної спілки журналістів України взяв участь у відзначенні 65-річчя Львівського жиркомбінату в досить оригінальний спосіб. Представники різних друкованих видань нашої держави пробували … новий органічний майонез. Підприємство і торгова марка «Щедро» таким чином вирішили об'єднати дві знакові події – ювілей і запуск першого в Україні органічного «Провансалю».
Не так, як при Союзі, а – краще
Львівський комбінат побудований в післявоєнному 1948-му. А вже в 1961 тут почали випускати відомий на весь Союз, та ще й страшно дефіцитний майонез у маленьких скляних баночках. Часи минули, і не прості часи, але підприємство вистояло і залишилося на плаву, зате улюблені соуси тепер доступні всім і щораз їх виробництво вдосконалюється. «Ви думаєте, що радянський майонез був смачнішим і натуральнішим? - переконує нас директор з виробництва жиркомбінату Галина Садонцева, котра вже більше тридцяти років працює на цьому підприємстві. – Все дефіцитне видається смачним. Так і з майонезом. Зараз очистка олії краща, абсорбенти, зберігається максимально вітамін Є. Раніше оцтова кислота була синтетична – тепер ми використовуємо тільки натуральний, ферментований оцет. Тому мені теперішня продукція видається кращою!»
Галина Іванівна, як і багато працівниць цього жіночого царства, патріотка свого підприємства. Вона з такою любов'ю розповідає про майонез, що слинка тече. Твердить, що без страху дає заправлені цим соусом салати своїм чотирьом онукам. «А що вже смачна печена картопелька з нашим майонезом, - ділиться вона. – Пальчики оближеш! Тільки виймете з духовки, розріжте, і трохи полийте майонезом- самі все відчуєте! Я використовую для цієї страви наш майонез з хроном». А директор департамента контролю за якістю торгового дому «Щедро» Інна Калашник у неформальній розмові підтверджує: «Ви не дивуйтеся, тут всі так до роботи ставляться. А у всього, зробленого з любов'ю, особливий смак та енергетика!».
Це стосується не тільки майонезів, а й маргаринів. За словами Садонцевої, якось у Швеції вони випробували, з яких маргаринів вийде краще слоєне тісто. «Круасани з нашого смакували всім найбільше. – каже Галина Іванівна. – Це тісто треба просто довго і ретельно розкачувати, тоді вийде ідеальна слойка – не здується в одному місці, а розшарується і підніметься. Й раджу обов'язково керуватися тим, що написано на упаковці маргарину. Якщо пишуть, що він для пишного тіста, так його і використовуйте, бо ці продукти таки відрізняються.»
Вперед, до всього органічного!
Журналісти продегустували новий продукт Львівського жиркомбінату, щойно він зійшов з лінії. Піонери-пробанти усі, як один, відзначили його ніжний смак. Побачили лабораторію, де перевіряють якість продукції, сучасні лінії, де її фасують, навіть залізли в холодильники, де зберігаються натуральні жовтки для цього популярного соусу. Але що таке органічний майонез? Чим він відрізняється від звичайного? Чому він дорожчий за інші соуси?
Інна Калашник роз'яснила: «Вся сировина, котра використовується для виробництва цього майонезу, не містить нічого генно-модифікованого, вона вирощена без пестицидів та інших неорганічних добрив, якщо тваринна – то без гормонів росту. Немає в рецепті й підсилювачів смаку. Лише екстракт зеленого чаю консервує його властивості. Навіть миючі засоби для тари, в якій він виробляється – екологічні та безпечні. І зберігати його в магазинах мають при іншій температурі, й термін придатності буде менший. Природно, що такий соус не може коштувати дешево, й буде десь на відсотків 40 дорожчим за звичайний».
Для «Щедро», звісно, це певний виклик. Але виробництво такого продукту – це крок в майбутнє. І, як зізнається директор по маркетингу Ольга Півікова, торговий дім не планує активно рекламувати «Провансаль Органік». « Переконана, – каже вона, – що найкраща реклама – це якісний продукт. Той хто розуміється на смаку, береже здоров'я, купить його, і ще й розповість про майонез іншим.»
«Нам щастить у всьому бути першими, – розповідає голова правління Львівського жиркомбінату Юрій Чабан. – Першими на українському ринку почали виробляти майонези на натуральних жовтках, першими зробили майонез 80% жирності, і ось – органічний майонез. Звісно, це велика відповідальність, але ми хочемо бути кращими, постійно рухатися вперед!»
На дегустації та ювілеї побувала Тетяна Сергієнко.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: