ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Крендель»: власна випічка та затишна атмосфера

17 Лютого 2014 р. Наталя Сідова Гурман 6629


Цього разу «Проскурівський телеграф» завітав до кав’ярні-пекарні «Крендель», яке нещодавно відкрилася у новозбудованій багатоповерхівці на вулиці Зарічанській, поблизу Хмельницького політехнічного коледжу.

 Інтер’єр
Переступивши поріг «Кренделя», потрапили до невеликої затишної кав’ярні, у повітрі якої витали неймовірні аромати. Проте вони дещо відрізнялись від запахів у хлібобулочних відділах місцевих супермаркетів. Тут панували «нотки» кондитерської вишуканості, що переплелись із ненав’язливими ароматами справжньої домашньої випічки.
Місця у новій кав’ярні небагато. Адже частину приміщення займає кухня-пекарня, в якій і створюється вся продукція закладу. Вона – відкрита, тому, зазирнувши за прилавок-холодильник, можна роздивитись її деталі чи поспостерігати за процесом виготовлення духмяних виробів.
В інтер’єрі «Кренделя» переважають пастельні тони, вдало доповнені «шоколадними» акцентами: темно коричневими скатертинами, квадратними кахлями у смужку та невеликими диванчиками з подушками кольору капучіно. Все це «розбавлене» квітковими елементами в оздобленні: по периметру скатертин, фіранок на вікнах та частині кахлів.
Цей заклад навряд чи підійде для посиденьок великих компаній, адже тут лише три столики. Один круглий, для двох; та два більших: прямокутних, зручних для чотирьох-п’яти людей.
Обслуговування
У кав’ярні немає офіціантів, тут – самообслуговування. На момент нашого візиту за прилавком були дві працівниці, вбрані у стильну атласну уніформу світло-кавового кольору. Вони щиро відповідали на всі запитання та виконували більшість наших побажань. Чому більшість? Бо ввічливо відмовили відрізати шматочок від апетитного на вигляд тортика, який «мав ще кілька годин настоятись». Прохання вибити нам чек теж не задовольнили: зазначили, що заклад поки не має такої технічної можливості. Спробували написати його від руки, однак не згадали у ньому не лише два з восьми пунктів із нашого замовлення, а й загальної суми.
Проте наше побажання відрізати невеличкі й тоненькі шматочки тортів та пирогів, які продаються тут на вагу, працівниці закладу виконали без заперечень. А ще – радили спробувати ту чи іншу випічку, звертаючи нашу увагу на ще тепленькі вироби.
Під час нашої розмови виявилось, що відкрилась кав’ярня у грудні, проте до Нового року працювала у тестовому режимі, вивчаючи вподобання та попит клієнтів. Нині ж у них є сформований асортимент, який продовжує корегуватись й доповнюватись.

«Наполеон з вишнею був неймовірно ніжним та смачним.»

Кухня
Незважаючи на те, що ми з подругою досить перебірливі у солодощах, з’їли усе, що замовили, не залишивши і крихти на тарілці. Хоча й обрали в «Кренделі» чимало: шматочок торта «Вишнева гірка» (10 грн/100 г), «Наполеон з вишнею» (9,50 грн/100 г), пиріг яблучний (6,50 грн/100 г), штрудель з яблуками (7 грн/100г), пиріг із солоним сиром та кропом (7 грн/100 г) та пиріг із шинкою та соусом «Бешамель» (9 грн/100 г). Усе було неймовірно ніжне, свіже та смачне. Але найбільше наші серця та шлунки підкорили ще тепленький штрудель, який, за бажанням, тут поливають ванільним соусом, та «Наполеон», що буквально танув у роті. Запили ж ці всі смаколики ми кавою «Амерікано» (8 грн) та трав’яним чаєм (10 грн за чайник на одну порцію).
А ще в асортименті закладу є хліб власного виготовлення, тістечка «Брауні», шоколадні торти …без жодного грама муки. Спробувати все це можна як у кав’ярні, так і попросивши спакувати з собою. Окрім цього тут приймають замовлення на випічку тортів. Але кажуть, що у їхньому асортименті немає виробів з мастикою.

Щоб мати ширше уявлення про асортимент "Кренделя", замовляли багато, але невеликими шматочками.

«Крендель», обслуговування, кухня, інтер`єр, Хмельницький

Коментарі:

  Так  Ні, дякую