ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Мастер Кук»: смачна кухня, привітне обслуговування, а за вікном... траурні вінки

25 Березня 2014 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4025


Кафе “Шансон”, яке раніше розташовувалося на вулиці Соборній поруч із перукарнею “Богдан” не користувалося в хмельничан особливою популярністю.

Проте нещодавно цей заклад, змінивши орендатора, розпочав працювати в новому форматі, назвався гордим ім'ям “Мастер Кук” та оновив меню. “Проскурівський телеграф” вирішив навідатися до нового кафе, аби переконатися, що всі ці зміни відбулися на краще.

Інтер'єр
Окрім вивіски, “зовнішній вигляд” кафе практично не змінився. Новий власник зробив косметичний ремонт, пофарбував у яскраво-рожевий колір стіни. Також з'явилися кольорові напівпрозорі штори, які відділяють столики один від одного. Інтер'єр досить простий, без “наворотів”, із серії “нічого зайвого”. Загальну картину дещо псує невизначеного кольору лінолеум на підлозі. Він посилює відчуття пустки, здається, що чогось бракує. У закладі є декілька варіантів столиків, розрахованих на різну кількість відвідувачів. Самі ж меблі зроблені з темно-коричневої деревини, стільці — оббиті сірим велюром, добротні й зручні. На кожному столику стоїть невеличка вазочка, наповнена натуральними зернами кави зі свічкою всередині. Але найбільше увагу привертає стіна з безліччю поличок, на яких розташувалися різноманітні цікаві дрібнички: від книжок і статуеток до торшерів у ретростилі. Саме вона і є, на нашу думку, родзинкою закладу. “Мастер Кук” також може похвалитися вазонами з живими квітами та невеличкою сценою, на якій ввечері виступають музиканти. Єдине, що викликає негатив — це панорама за вікном. Практично, всі столики в кафе розташовані біля вікон, а за ними... продають траурні вінки й квіти, які несуть на кладовище.

Меню та ціни
Перша сторінка в меню “присвячується” комплексним обідам. Їх тут подають із 12.00 до 16.00. за ціною 20 та 26 гривень. Є різні варіації: солянка м'ясна та картопляне пюре з печінкою, суп грибний та картопляне пюре з котлетою або курячий бульйон з локшиною й пельмені. Саме ж меню подають в красивій шкіряній теці й виглядає воно досить презентабельно. Вибір страв широкий, але деяких під час наших відвідин у наявності не було. Цікаво те, що в прейскуранті холодних закусок ми помітили салатики з назвою старого й нового закладу — салат “Шансон” та салат “Мастер Кук” відповідно. Ціни помірні, як і в більшості закладів громадського харчування, розташованих в центрі міста. Ми замовили салат “Бриз” із сьомгою, картоплею, огірками та яблуком за 37 гривень, м'ясо “Лабіринт” з беконом та сиром за 34 гривні. Запили все чаєм — 10 гривень за дві чашки. Офіціант наполегливо пропонував нам замовити цей напій у заварнику за 12 гривень, проте асортимент обмежувався лише чорним чаєм, тож ми, великі шанувальники зеленого, відмовилися. Скажу відверто, що і перша, і друга страви виявилися дуже смачними. Салат, викладений шарами, просто танув у роті, а свинина в дуеті з оригінальним соусом була соковитою і трохи пікантною. Загалом, все частування обійшлося нам у 81 гривню.

Обслуговування
Замовлення офіціант прийняв досить професійно, одразу продемонструвавши, що в меню він орієнтується пречудово. Салат принесли практично миттєво, а ось на м'ясо “Лабіринт” довелося зачекати з півгодини. Нам навіть почало здаватися, що кухар й справді заблукав зі стравою в якомусь лабіринті.
До мінусів закладу також слід віднести відсутність на столах зубочисток та вішаків для верхнього одягу. Крім того, офіціант навіть не поцікавився тим, чи приносити нам хліб. Напевно, вирішив, що з нашою “ваговою категорією” цей продукт протипоказаний. Не сподобалося також й те, що офіціанти весь час стовбичили просто навпроти нашого столика. Тож довелося обідати під їхнім пильним наглядом. Можливо, обслуговуючий персонал таким чином намагається випередити будь-які бажання клієнта, але мені така нав'язливість не імпонує. Проте цей незначний негатив “перекрили” ввічливість та привітність працівників. В результаті ми залишили заклад із досить приємним враженням.

Салат просто танув у роті,  а свинина виявилася соковитою та пікантною.

«Мастер Кук», меню, ціни, обслуговування, інтер`єр, враження, Хмельницький

Коментарі:

  Так  Ні, дякую