Гаряча тема:
- Війна
Варіацій на цю тему існує дуже багато. Нудлі бувають із різними начинками: з м'ясом, овочами, грибами та сиром. Я пропоную рецепт, за яким нудлі готують у нашій сім'ї — з зеленню та часником. Смачні й соковиті — вони можуть бути ситним обідом або вечерею. Повірте, це неймовірна друга страва!
Інгредієнти:
500 г яловичини (можна брати будь-яке м'ясо або птицю), 1 кг картоплі, цибулина, морквина, сіль, перець.
Для нудлів: 0,5 склянки кефіру, 1/4 ч. л. соди, сіль, борошно (скільки візьме тісто), 3 зубки часнику, кріп, оливкова олія.
Приготування:
Підсмажити на олії цибулю півкільцями та моркву кубиками або кружальцями.
Коли овочі трохи спасеруються, додати м'ясо, нарізане середніми за розміром шматочками.
Посолити, поперчити. Підсмажити його до золотавого кольору, залити водою і тушкувати до готовності, не забуваючи підливати воду, якщо вона випаровуватиметься.
Приготувати нудлі: кефір налити в миску, додати соду і сіль, розмішати. Поступово насипати борошно і розмішувати ложкою (його має бути стільки, щоб у вас вийшла не туга м'яка маса). Стіл посипати борошном, викласти тісто, замісити й на відставити на декілька хвилин. Потім його розкачати у вигляді великого прямокутника,
намастити оливковою олією та вичавленим часником (по всій поверхні). Притрусити зеленню кропу.
Загорнути рулетиком і нарізати шматочками приблизно 1,5 см завширшки.
Картоплю потрібно нарізати кубиками й підсмажити окремо (краще робити це у фритюрниці).
Додати смажену картоплю до м'яса (можна і сиру, але зі смаженою виходить смачніше). Влити воду, щоб вона майже повністю покривала картоплю. Викласти зверху нудлі, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15-20 хвилин (одразу піде такий аромат, що всі будуть приходити до вас на кухню і цікавитися, що ж ви таке готуєте!).
Коли нудлі збільшаться у розмірі вдвічі, страву можна подавати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: