ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Нудлі по-українськи – апетитні часникові галушки з м’ясом і картоплею

13 Квітня 2014 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 25176
Коли нудлі збільшаться у розмірі вдвічі, страву можна подавати.
Коли нудлі збільшаться у розмірі вдвічі, страву можна подавати. Фото: автора

Українці, румуни, молдавани та німці вважають цю страву своєю.

Варіацій на цю тему існує дуже багато. Нудлі бувають із різними начинками: з м'ясом, овочами, грибами та сиром. Я пропоную рецепт, за яким нудлі готують у нашій сім'ї — з зеленню та часником. Смачні й соковиті — вони можуть бути ситним обідом або вечерею. Повірте, це неймовірна друга страва!

Інгредієнти:

500 г яловичини (можна брати будь-яке м'ясо або птицю), 1 кг картоплі, цибулина, морквина, сіль, перець.
Для нудлів: 0,5 склянки кефіру, 1/4 ч. л. соди, сіль, борошно (скільки візьме тісто), 3 зубки часнику, кріп, оливкова олія.

Приготування:
Підсмажити на олії цибулю півкільцями та моркву кубиками або кружальцями.

Коли овочі трохи спасеруються, додати м'ясо, нарізане середніми за розміром шматочками.

Посолити, поперчити. Підсмажити його до золотавого кольору, залити водою і тушкувати до готовності, не забуваючи підливати воду, якщо вона випаровуватиметься.

Приготувати нудлі: кефір налити в миску, додати соду і сіль, розмішати. Поступово насипати борошно і розмішувати ложкою (його має бути стільки, щоб у вас вийшла не туга м'яка маса). Стіл посипати борошном, викласти тісто, замісити й на відставити на декілька хвилин. Потім його розкачати у вигляді великого прямокутника,
намастити оливковою олією та вичавленим часником (по всій поверхні). Притрусити зеленню кропу.

Загорнути рулетиком і нарізати шматочками приблизно 1,5 см завширшки.

Картоплю потрібно нарізати кубиками й підсмажити окремо (краще робити це у фритюрниці).

Додати смажену картоплю до м'яса (можна і сиру, але зі смаженою виходить смачніше). Влити воду, щоб вона майже повністю покривала картоплю. Викласти зверху нудлі, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15-20 хвилин (одразу піде такий аромат, що всі будуть приходити до вас на кухню і цікавитися, що ж ви таке готуєте!).

Коли нудлі збільшаться у розмірі вдвічі, страву можна подавати.


 

крупи та страви з борошна, нудлі, українська кухня, нудлі по-українськи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую