ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Язик під “шубкою”, запечений із грибами

14 Травня 2014 р. Оксана КОЛОМІЄЦЬ Гурман 6209

Фото: автора

Яловичий язик — продукт універсальний, із нього можна зробити безліч найрізноманітніших цікавих страв - закусок, салатів, гарячих страв.

 Дуже ніжним та смачним він виходить, якщо приготувати його на зразок м'яса по-французьки. Язик, запечений у духовці з грибами, під сирною “шубкою” прикрасить ваш святковий стіл або просто тиху сімейну вечерю.

Інгредієнти:
600 г вареного язика, 200 г печериць, 200 г твердого сиру, 50 мл вершків, 2 помідора, 1 ст. л. сметани, 1 ст. л. борошна, цибулина, спеції, сіль.

Приготування:
Дрібно нарізати гриби й цибулю, обсмажити їх разом на олії до повного випаровування рідини. Додати перемішане зі сметаною борошно, підсолити, приправити спеціями, прогріти до загустіння.
Нарізати відварний язик скибочками завтовшки близько 1-1,5 см. Викласти на застелене пергаментним папером деко, зверху — приготовлену грибну суміш. Накрити кружальцями помідорів, а зверху - пластиками сиру.
Запікати язик в розігрітій до +200ºС духовці протягом 15-20 хвилин.

Готувала Валентина ШВЕЦЬ.

рецепт, страва, язик під шубкою, м`ясо птиця та субпродукти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую