ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

В Хмельницькому обирають “Найкращого кухаря-2014”

24 Липня 2014 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5011

Фото: Дмитра Скрипника

У кафе “Баняк” пригощають жовто-блакитними варениками та голубцями “навиворіт”.

 Цьогоріч на звання найкращого “майстершефа” Хмельницького претендують п'ять кухарів, справжніх гуру скалок та сковорідок. Вразити журі своїми “кулінарними витребеньками” взялися працівники, які грають першу скрипку на кухнях ресторану “Веселка”, кафе “Т-Спринт від “Таврії-В”, кафе “Варенична”, кафе “Буфет №25” та кафе “Баняк”. Останній заклад і став цьогорічним господарем, який надав конкурентам-учасникам можливість позмагатися у професійній майстерності. Кожен кухар представив на розсуд журі три страви: вареники та голубці, які слід було приготувати безпосередньо під час конкурсу. А також фаршировану річкову рибу, яка була традиційним домашнім завданням кожного учасника. В результаті такі прості та традиційні страви української кухні хмельницькі “майстершефи” перетворили на справжній ф'южн неординарного кулінарного смаку та бурхливої фантазії. Вареники гострі з перчинкою, приготовані у печі, по-закарпатськи з грибним соусом, солодкі з ревенем, по-одеськи з виноградом та жовто-блакитні “Патріотичні” спричинили справжній “вареничний бум”. Ресторан “Веселка” навіть примудрився презентувати три види цієї страви і до кожної подав окремий соус. А кафе “Т-Спринт” вразило всіх присутніх своїми голубцями, приготованими навиворіт, які подаються у їстівних хлібних горщиках. Що ж до риби, то інакше як “витвори мистецтва” її назвати не можна. Коропа, форель та сома кухарі нафарширували перепелиними яйцями, червоною рибою, грибами, і навіть... курятиною. І оформили всю цю красу не лише маслинами, зеленню та цитрусами. Учасники показали себе справжніми профі й застосували елементи карвінгу — мистецтва художнього вирізання на овочах та фруктах.


“Цей конкурс проводиться на теренах нашого міста понад десять років і вже встиг стати доброю щорічною традицією, - каже голова журі, заступник директора навчальної роботи торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету Галина Найдук. - Мета цього кулінарного змагання — виявити кращого кухаря в Хмельницькому та популяризувати місцеві заклади громадського харчування, наші кулінарні традиції. В цьому році “Найкращий кухар” зазнав деяких змін — ми трохи здешевили асортимент тієї продукції, яка буде використовуватися для приготування конкурсних страв. Також всі конкурсанти готуватимуть однакові страви”.
“Цьорічний конкурс присвячений традиційній українській кухні, - каже заступник начальника управління торгівлі Хмельницької міської ради Наталя Коваль. - В журі ми зібрали найкращих представників кулінарної індустрії, торгівлі та ресторанного господарства Хмельниччини. Приєдналася до суддів й одна з переможців минулих років. Оцінюватимемо не лише смак, технологію приготування та майстерність кухарів. Ми звертатимемо увагу на сучасний стиль та новітню подачу страв, на їх елегантність, апетитність та привабливість”.

Хто став кращим кухарем Хмельницького, можна дізнатися тут

 

конкурс, кулінарія, кухар, «баняк»

Коментарі:

  Так  Ні, дякую