ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Смакуємо по-сімейному

7 Липня 2015 р. Оксана КОЛОМІЄЦЬ Гурман 3233


Працівниці "Сімейної газети" не лише вправні медійники, а й господині.

Пропонуємо вам підбірку рецептів від працівників медіа-корпорації "Є", одним з видань якої є "Сімейна газета".

Рецепти нашвидкуруч від редакційного кухаря Світлани Пирожок 

Салат з куркою та ананасами
200 г твердого сиру, банка ананасів (300 г), куряча грудка, майонез.
Грудку помити та відварити в підсоленій воді з додаванням перцю горошком та лавровим листочком. Всі інгредієнти нарізати кубиками або соломкою. Заправити майонезом. Солити та перчити не потрібно. Салат перемішати та викласти на листя салату.

Салат «Калейдоскоп»
1-й шар: маринована цибуля (сіль, цукор, оцет).
2-й шар: варене в підсоленій воді та нарізане кубиками куряче філе. Зверху – сіточка з майонезу.
3-й шар: дрібно нашаткована капуста. Посолити та полити майонезом.
4-й шар: крекер «Ніжний» поламати шматочками та полити майонезом.
5-й шар: огірок та помідор нарізані кубиками. Зверху – посолити та полити майонезом.
Зверху салат посипати вареним жовтком.

Сирний торт без випічки
Пачка печива «До чаю», 500 г домашнього сиру, 2-3 ст. л. цукру,
100 г родзинок, 100 г розтопленого вершкового масла, ванілін. Шоколадна помадка: 3 ст. л. какао, 3 ст. л. цукру, 1 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. молока.
На дно підносу викласти печиво щільно одне до одного. Сир перетерти через сито або збити в блендері. Додати родзинки, розтоплене вершкове масло, ванілін та цукор. Збити все до легкої повітряної маси. Викласти сиркову начинку на печиво. Зверху зробити ще один шар печива. Зварити шоколадну помадку, змішавши всі інгредієнти (можна просто розтопити на водяній бані шоколадку). Залити нею тортик і поставити його в холодильник на 2-3 години. Потім посипати кокосовою стружкою.

Випічка від керівника рекламного відділу Евеліни Каплун

 Мій фірмовий пиріг
Тісто: 1,5 склянки борошна, 150 г маргарину, 1 ч. л. соди, 3 ст. л. сметани. Начинка: 2 великі цибулини, 2 плавлені сирки, 2 яйця, мелений перець, трішки солі, кріп.
Цибулю нарізати кільцями та підсмажити на олії до золотистого кольору, додати плавлені сирки, натерті на великій тертці. Коли суміш трохи охолоне, ввести сирі яйця, мелений перець, трішки солі, кріп, все це добре перемішати. Замісити тісто, поставити в холодильник на 30 хвилин. Форму змастити вершковим маслом. На низ розкласти 1/2 тіста, потім начинку, знову тісто. Защипнути краї. Зверху поколоти виделкою декілька разів. Змастити сметаною і відправити в духовку на 30-40 хвилин. Випікати до золотавої скоринки. Цей пиріг смачний як холодний, так і тільки з духовки.

Торт «Кучерявий Панчо»
Тісто: 3 яйця, склянка цукру, склянка сметани, 1,5 ч. л. соди гашеної оцтом, борошно (скільки візьме – консистенція має нагадувати густу сметану).
Крем: 2,5 склянки сметани, склянка цукру, сік лимона (можна використати лимонну кислоту).
Глазур: склянка цукру, 2 ст. л. какао, 30 г вершкового масла.
Всі інгредієнти змішати. 1/4 частину тіста відділити на нижній корж (білий). У решту 3/4 частини тіста додати 2 ст. л. какао.
Спекти обидва коржі – білий та шоколадний. На тарілку поставити білий корж та змастити його кремом. Коричневий корж, після охолодження, поламати шматочками розміром приблизно 2-3 см. Перемішати їх із кремом, додати горіхи, вишню (без кісточок) та викласти гіркою на нижній корж. Зверху полити глазур’ю.


Вишукані рецепти від директора відділу реалізації Оксани Звєздіної

Короп під маринадом

1,5-2 кг коропа, 0,5 л томатної пасти, склянка цукру, сіль, перець, борошно, олія, лавровий листок.
Рибу випатрати, відрізати голову, розрізати повздовж по хребту, а потім нарізати порційними шматочками. Посолити та поперчити. Залишити маринуватися на
10-15 хвилин. Потім обкачати в борошні й злегка обсмажити на сковорідці на олії. В глибокій сковорідці протягом 1-3 хвилин прокип’ятити томатну пасту разом із цукром та 100 мл води. Додати рибу, присмачити спеціями та сіллю, покласти лавровий листочок та тушкувати все разом протягом 10-15 хвилин. Страва краще смакує холодною.

Буженина у вині
1 кг свинячої вирізки із філейної частини, 0,5 л води, 0,5 л виноградного вина (краще домашнього), перець, улюблені спеції, сіль.
Філейку розрізати на дві половини й обсмажити на сковорідці на олії до золотавого кольору. Покласти в каструлю, залити водою, додати вино, посолити, поперчити. Варити на маленькому вогні годину. Потім дістати з каструлі, дати стекти рідині, охолодити й тонко нарізати. М’ясо виходить дуже м’яким та соковитим, ніби печеним у духовці.

Улюблені страви від фінансового директора Світлани Стрєльчук

 Запечена індичка
800 г філе зі шкіркою або окорок, молотий перець, сіль, 2 ст. л.
топленого вершкового масла або олії, 2 великі цибулини, 5 кисло-солодких яблук, 1 ч. л. меленої кориці і гвоздики.
Шкірку на філе нарізати ромбами, натерти сіллю та перцем. Розігріти форму, покласти масло та обсмажити на ньому грудку. Влити склянку води та випікати в духовці при 200°С приблизно годину. Цибулю почистити та нарізати кільцями, з яблук зняти шкірку, видалити серцевину та нарізати кружальцями. За 15 хвилин до кінця приготування посипати грудку сумішшю гвоздики та кориці та покласти у форму яблука та цибулю. Перевірити страву на готовність і подавати до столу.

Шоколадний фондан
100 г вершкового масла, 100 г гіркого шоколаду, 120 г цукрової пудри, 100 г борошна, 2 яйця,
2 яєчні жовтки, ванілін.
Вершкове масло та шоколад розтопити на водяній бані. Зняти з вогню та ввести по одному яйцю, щоразу ретельно збиваючи. Потім по одному додати яєчні жовтки. Всипати цукрову пудру, ванілін, просіяти борошно. На 5 хвилин поставити тісто в холодильник. Форми для маленьких кексів змастити вершковим маслом, вилити у них тісто і випікати фондани протягом
10-12 хвилин при 200°С (не більше!). Серединка має залишатися рідкою і при розрізанні витікати із кексика. Якщо фондан перепекти – вийде звичайний шоколадний кекс.

 

15 років, Сімейна газета, рецепти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую