clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1739

Сирний пиріг з абрикосами в сметанній заливці


Фото: автора

Я просто обожнюю ароматні абрикосові пироги! Солодке сирне тісто і соковиті кислуваті фрукти ідеально створені одне для одного! Отже, нині абрикоси правлять бал.

 Інгредієнти:
Для тіста: 300 г борошна, пакетик розпушувача, яйце, 6 ст. л. молока, 150 г сиру (я взяла 200 г), 50 г вершкового масла, 75 г цукру, ванілін.
Для начинки: 3 ст. л. панірувальних сухарів, 750 г абрикосів без кісточки, 150 г цукру, 1/2 ч. л. меленої кориці, 400 г сметани, пакетик ванільного цукру, 2 яйця, 100 мл вершків, 50 г крохмалю, 2 ст. л. цукрової пудри.

Приготування:
Борошно змішати з розпушувачем. Сир і масло нарубати і перетерти з борошняною масою. Яйце збити з молоком, цукром та ваніліном. Замісити тісто (у мене воно вийшло трохи зарідке, тож я додала ще трохи борошна, приблизно півсклянки).

2/3 тіста відділити й розпластати на змащене маслом дно роз’ємної форми (у мене діаметр — 28 см). Щоб тісто не прилипало до рук, я скористалася олією — злегка змащувала нею пальці. З тіста, яке залишилося, скачати дві ковбаски і сплести косу. Покласти вздовж бортика і притиснути.


Посипати заготовку сухарями.
Нагріти духовку до 180ºС.
Абрикоси помити, обсушити серветкою, розрізати навпіл, звільнити від кісточок (у мене абрикоси були спілими і кісточка легко відділялася й без ножа). Викласти половинки фруктів на тісто. 50 г цукру змішати з корицею і посипати цією сумішшю абрикоси.


Сметану змішати зі 100 г цукру, ванільним цукром, яйцями, вершками і крохмалем. Полити цим соусом фрукти.

Випікати 45 хвилин (серединка у мене ще злегка колихалася).

Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою та прикрасити гілочкою меліси (за бажанням).

Окремим рядком: пиріг дуже ароматний. Поки стояв у духовці — аромат стояв навіть у під'їзді. Форму для випікання краще брати великого діаметру, 26-28 см. Тоді вийде тонкий шар тіста і багато начинки.
Можна експериментувати і з іншими фруктами-ягодами. Я пробувала зі сливами (до речі, в оригінальному рецепті використовувалися саме ці плоди) та смородиною. Ягоди смородини просто вибухають у роті кисленьким феєрверком.

солодка випічка, абрикоси, пиріг

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Німецький абрикосовий пиріг з гарбузовим насінням
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 853
Простий, швидкий та невибагливий, але пишний, смачнючий і просто величезний! Навіть мої солодкоїжки подужали пиріг лише за два дні, хоча, зазвичай, «змітають» все за день.
Бюджетний ягідний кекс у мультиварці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 548
Легко готувати, продукти найпростіші, результат гідний.
Маковий кекс із черешнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 590
Раніше навіть не здогадувалася, як вдало поєднуються ягоди з маком. Це справжня симфонія смаку та аромату!
Брауні на темному пиві з малиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 820
Смачнюче тістечко – мега-шоколадне, мега-вологе, мега-легке!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: