clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

20 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1674

Сирний пиріг з абрикосами в сметанній заливці


Фото: автора

Я просто обожнюю ароматні абрикосові пироги! Солодке сирне тісто і соковиті кислуваті фрукти ідеально створені одне для одного! Отже, нині абрикоси правлять бал.

 Інгредієнти:
Для тіста: 300 г борошна, пакетик розпушувача, яйце, 6 ст. л. молока, 150 г сиру (я взяла 200 г), 50 г вершкового масла, 75 г цукру, ванілін.
Для начинки: 3 ст. л. панірувальних сухарів, 750 г абрикосів без кісточки, 150 г цукру, 1/2 ч. л. меленої кориці, 400 г сметани, пакетик ванільного цукру, 2 яйця, 100 мл вершків, 50 г крохмалю, 2 ст. л. цукрової пудри.

Приготування:
Борошно змішати з розпушувачем. Сир і масло нарубати і перетерти з борошняною масою. Яйце збити з молоком, цукром та ваніліном. Замісити тісто (у мене воно вийшло трохи зарідке, тож я додала ще трохи борошна, приблизно півсклянки).

2/3 тіста відділити й розпластати на змащене маслом дно роз’ємної форми (у мене діаметр — 28 см). Щоб тісто не прилипало до рук, я скористалася олією — злегка змащувала нею пальці. З тіста, яке залишилося, скачати дві ковбаски і сплести косу. Покласти вздовж бортика і притиснути.


Посипати заготовку сухарями.
Нагріти духовку до 180ºС.
Абрикоси помити, обсушити серветкою, розрізати навпіл, звільнити від кісточок (у мене абрикоси були спілими і кісточка легко відділялася й без ножа). Викласти половинки фруктів на тісто. 50 г цукру змішати з корицею і посипати цією сумішшю абрикоси.


Сметану змішати зі 100 г цукру, ванільним цукром, яйцями, вершками і крохмалем. Полити цим соусом фрукти.

Випікати 45 хвилин (серединка у мене ще злегка колихалася).

Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою та прикрасити гілочкою меліси (за бажанням).

Окремим рядком: пиріг дуже ароматний. Поки стояв у духовці — аромат стояв навіть у під'їзді. Форму для випікання краще брати великого діаметру, 26-28 см. Тоді вийде тонкий шар тіста і багато начинки.
Можна експериментувати і з іншими фруктами-ягодами. Я пробувала зі сливами (до речі, в оригінальному рецепті використовувалися саме ці плоди) та смородиною. Ягоди смородини просто вибухають у роті кисленьким феєрверком.

солодка випічка, абрикоси, пиріг

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПІСНА ВИПІЧКА: Шоколадно-кавові кекси із вишнями
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1016
Смачні, апетитні, дивовижні! Всі три поєднання – мої улюблені!
Лимонний кекс на йогурті із цукатами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1441
Кекс за цим рецептом виходить просто ідеальним! Особливо гарно пасує до нього лимонна помадка.
Тірольський пиріг із консервованими або замороженими абрикосами
солодка випічка, рецепти від читачів
Василина Пухкерина 751
Ніжна, повітряна, і головне — швидка випічка на основі масляного бісквіту.
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 779
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Показати ще
Коментарів - 0: