clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 5924

Короп, запечений в сметані з овочами


Фото: автора

Оскільки у мене чоловік «невиправний» рибалка, тож весь час доводиться вигадувати все нові й нові рецепти для «утилізації» його здобичі. Найчастіший гість на нашому столі — це короп. Його ми просто обожнюємо: фаршируємо, смажимо, солимо, ну і, звісно, запікаємо...

 

Якщо готувати рибину цілою, то потім дуже незручно її розділяти на порції. Але нещодавно я знайшла вихід — запекла коропчика порційними шматками, але так, що на декові рибка абсолютно не втратила своєї цілісності...

 

Інгредієнти:
1,5-2 кг коропа (можна так само готувати товстолоба, білого амура, судака тощо), 4-5 морквин, 2-3 цибулини, 200 г сметани, приправа «До риби», сіль, дрібка цукру, 3-4 картоплини.

Приготування:
Рибу ретельно випатрати, помити, нарізати порційними шматками. Посолити, поперчити, приправити приправою. Викласти шматочки на деко, змащене олією, імітуючи цілу рибину (я при нарізанні ретельно стежила, який шматочок за яким слідує).

Моркву натерти на тертці, цибулю — нарізати кубиками. Спасерувати овочі на сковорідці (за смаком підсолила та додала дрібку цукру). Додати половину сметани й тушкувати все разом.

Нафарширувати овочево-сметанною сумішшю черевце коропа (чим більше овочів, тим смачніше).

Зверху рибу намастити сметаною, яка залишилася, обкласти навколо кубиками картоплі.

Запікати в добре розігрітій духовці до золотавого кольору.

Подавати зі шматочком лимона, прикрасити листочком м’яти. 

риба та морепродукти, рибні страви, короп, запікання, гурман

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рибне філе нашвидкуруч в сирно-сметанному соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 923
Дуже смачна заливка для рибки! І готується страва за лічені хвилини!
Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1311
Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.
Короп гарячого копчення – швидко, просто й смачно
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 785
Люблю коропа в будь-якому вигляді. А якщо цю рибку закоптити в домашній коптильні, то смачнішого делікатесу годі й шукати!
Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 896
Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: