clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1058

Як заготовити бульйон про запас?


Фото: автора

Ніякі кубики бульйону типу «Кнор», «Галіна Бланка» чи «Магі» не зрівняються з домашнім наваристим бульйоном. Але він не завжди є під рукою і термін його зберігання мінімальний. Це якщо не знати деяких хитрощів…

В процесі свого захоплення кулінарією часто стикалася з тим, що для приготування деяких страв, до прикладу, соусів, заливного, різотто й інших других страв, потрібен бульйон. Спеціально варити його часу постійно не вистачає. Особливо, якщо для рецепту потрібно лише декілька ложок. Трохи поміркувавши, я знайшла досить простий вихід – бульйон відтепер є постійно в моїй морозильній камері. Більше того, він зберігається порційно – у вигляді маленьких кубиків. Така собі а-ля домашня «галіна бланка». Зробити її дуже легко. Вам знадобляться силіконові формочки для льоду або маленьких маффінів. У мене, до речі, не було ані тих, ані інших. Тож довелося скористатися «підручними засобами» у вигляді цупких вкладок з-під коробок із шоколадними цукерками (тож на майбутнє раджу не викидати їх, а знайти їм краще застосування!).

Бульйон готується стандартно, як ви це робите завжди. Єдине, я роблю його трішки концентрованішим, ніж зазвичай. Заморожувати можна овочевий, свинячий, яловичий, курячий та рибний навар. Його слід процідити, повністю охолодити, розлити у формочки і заморозити. Я ще намагаюся у кожну налити однакову кількість ложок, щоб потім легше було додавати бульйон у рецепти. До речі, для використання його навіть розморожувати не потрібно. Просто кидаєте у сотейник із іншими інгредієнтами та використовуєте згідно рецептури. Коли бульйонний лід повністю замерзає, я виймаю його із формочок, перекладаю у пакетики для заморозки й складаю на полички морозиловки.


Зберігається заморожений бульйон близько року, а поповнювати свої «запаси» можна постійно. До прикладу, тоді, коли ви варите курячу грудку для салату.


Гарних вам кулінарних звершень!
 

порадник, бульйон, заморожування

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Наша дегустація: Які кавуни найсолодші?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3143
Усією редакцією ми дегустували кавуни. Не ті, які на баржі пливли до столиці, але ті, які знайшли у торгових точках Хмельницького.
Чим швидко відчистити сковорідку та духовку?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 753
Працівники редакції в рамках чергового дослідження випробовували засоби для видалення жиру та кіптяви на кухні
Пакет та рукав для запікання: безпека, вибір та правила використання
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1148
Вони, хоча й з'явилися у продажу відносно недавно, проте швидко стали помічниками на кухні для багатьох жінок.
Ванільний цукор краще зробити власноруч
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 951
Переймаємо досвід у досвідчених кондитерів та кулінарів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: