clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 135527

Огірочки, мариновані з кетчупом «Чилі»


Фото: автора

Закриваю огірки в такий спосіб вже третій рік поспіль, а цьогоріч навіть відмовилася від традиційного класичного рецепту на його користь.

Смак цієї заготовки виходить дійсно досить незвичним і зовсім не гострим (як можна було б припустити раніше). Але це можна поправити, якщо в саму банку ще «підкинути» хорошого червоного гострого перцю. Хрусткі, «міцненькі», трішки солодкуваті, і незмінно неймовірно смачні!

Інгредієнти:
На 1 л банку: кріп кілька гілочок (або одне суцвіття), листок хрону, 2-3 зубки часнику, перець горошком, лавровий листок.

На 4 л банки: 6 склянок води (1,2 л), склянка цукру, склянка оцту, 2 ст. л. солі (я кидаю з гіркою), 150 г кетчупу «Чилі».

Приготування:

Зелень, яку підготували для консервації, часник помити і скласти на дно в банки (я кладу також листки смородини). Потім — огірки (також ретельно помиті, я ще додатково замочую їх на декілька годин для "хрумкості"). Додати спеції.


Приготувати маринад: закип'ятити воду і додати туди цукор, сіль, оцет і кетчуп і трохи проварити.

Залити огірки в банках гарячим маринадом. Після цього банку з огірками встановити в каструлю, на дно якої покласти або дерев'яне кружальце або просто рушник і залити до горлечка банки водою. Довести до кипіння і стерилізувати огірки приблизно 15-20 хвилин (до зміни кольору). Дістати банки і закатати металевими кришками (я перевертаю готову заготовку догори дном та вкутую до повного охолодження). 

домашні заготовки, огірки, чилі, закрутки на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Огірковий салат «Ніжинський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 14592
Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.
Мариновані пікантні яблука на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 5242
Простий рецепт, що не вимагає просунутих кулінарних навичок.
Повидло зі слив по-закарпатськи (без цукру!)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4036
Надзвичайний джем, дуже смачний, густющий і ароматний!
Маринований пікантний кавун на зиму
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 778
На смак скибочки більше нагадують мариновані помідори чи огірки. Таку закуску подають до картопельки, м'яса, локшини та каші.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: