Гаряча тема:
- Війна
Смак цієї заготовки виходить дійсно досить незвичним і зовсім не гострим (як можна було б припустити раніше). Але це можна поправити, якщо в саму банку ще «підкинути» хорошого червоного гострого перцю. Хрусткі, «міцненькі», трішки солодкуваті, і незмінно неймовірно смачні!
Інгредієнти:
На 1 л банку: кріп кілька гілочок (або одне суцвіття), листок хрону, 2-3 зубки часнику, перець горошком, лавровий листок.
На 4 л банки: 6 склянок води (1,2 л), склянка цукру, склянка оцту, 2 ст. л. солі (я кидаю з гіркою), 150 г кетчупу «Чилі».
Приготування:
Зелень, яку підготували для консервації, часник помити і скласти на дно в банки (я кладу також листки смородини). Потім — огірки (також ретельно помиті, я ще додатково замочую їх на декілька годин для "хрумкості"). Додати спеції.
Приготувати маринад: закип'ятити воду і додати туди цукор, сіль, оцет і кетчуп і трохи проварити.
Залити огірки в банках гарячим маринадом. Після цього банку з огірками встановити в каструлю, на дно якої покласти або дерев'яне кружальце або просто рушник і залити до горлечка банки водою. Довести до кипіння і стерилізувати огірки приблизно 15-20 хвилин (до зміни кольору). Дістати банки і закатати металевими кришками (я перевертаю готову заготовку догори дном та вкутую до повного охолодження).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: