clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 37171

Огірочки, мариновані з кетчупом «Чилі»


Фото: автора

Закриваю огірки в такий спосіб вже третій рік поспіль, а цьогоріч навіть відмовилася від традиційного класичного рецепту на його користь.

Смак цієї заготовки виходить дійсно досить незвичним і зовсім не гострим (як можна було б припустити раніше). Але це можна поправити, якщо в саму банку ще «підкинути» хорошого червоного гострого перцю. Хрусткі, «міцненькі», трішки солодкуваті, і незмінно неймовірно смачні!

Інгредієнти:
На 1 л банку: кріп кілька гілочок (або один зонтик), листок хрону, 2-3 зубки часнику, перець горошком, лавровий листок.

На 4 л банки: 6 склянок води (1,2 л), склянка цукру, склянка оцту, 2 ст. л. солі (я кидаю з гіркою), 150 г кетчупу «Чилі».

Приготування:

Зелень, яку підготували для консервації, часник помити і скласти на дно в банки (я кладу також листки смородини). Потім — огірки (також ретельно помиті, я ще додатково замочую їх на декілька годин для "хрумкості"). Додати спеції.


Приготувати маринад: закип'ятити воду і додати туди цукор, сіль, оцет і кетчуп і трохи проварити.

Залити огірки в банках гарячим маринадом. Після цього банку з огірками встановити в каструлю, на дно якої покласти або дерев'яне кружальце або просто рушник і залити до горлечка банки водою. Довести до кипіння і стерилізувати огірки приблизно 15-20 хвилин (до зміни кольору). Дістати банки і закатати металевими кришками (я перевертаю готову заготовку догори дном та вкутую до повного охолодження). 

домашні заготовки, огірки, чилі, закрутки на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 921
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1085
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
Мої улюблені томати в солодкому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1930
Заготовивши помідори на зиму за цим рецептом, ви забудете про всі інші!
Варення з персиків нашвидкоруч
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1336
Якщо ви зважитеся на цей кулінарний подвиг, ваші зусилля будуть винагороджені ароматним бурштиновим смаколиком з цілими шматочками сонячних фруктів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: