clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 15015

Огірочки, мариновані з кетчупом «Чилі»


Фото: автора

Закриваю огірки в такий спосіб вже третій рік поспіль, а цьогоріч навіть відмовилася від традиційного класичного рецепту на його користь.

Смак цієї заготовки виходить дійсно досить незвичним і зовсім не гострим (як можна було б припустити раніше). Але це можна поправити, якщо в саму банку ще «підкинути» хорошого червоного гострого перцю. Хрусткі, «міцненькі», трішки солодкуваті, і незмінно неймовірно смачні!

Інгредієнти:
На 1 л банку: кріп кілька гілочок (або один зонтик), листок хрону, 2-3 зубки часнику, перець горошком, лавровий листок.

На 4 л банки: 6 склянок води (1,2 л), склянка цукру, склянка оцту, 2 ст. л. солі (я кидаю з гіркою), 150 г кетчупу «Чилі».

Приготування:

Зелень, яку підготували для консервації, часник помити і скласти на дно в банки (я кладу також листки смородини). Потім — огірки (також ретельно помиті, я ще додатково замочую їх на декілька годин для "хрумкості"). Додати спеції.


Приготувати маринад: закип'ятити воду і додати туди цукор, сіль, оцет і кетчуп і трохи проварити.

Залити огірки в банках гарячим маринадом. Після цього банку з огірками встановити в каструлю, на дно якої покласти або дерев'яне кружальце або просто рушник і залити до горлечка банки водою. Довести до кипіння і стерилізувати огірки приблизно 15-20 хвилин (до зміни кольору). Дістати банки і закатати металевими кришками (я перевертаю готову заготовку догори дном та вкутую до повного охолодження). 

домашні заготовки, огірки, чилі, закрутки на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажани в томатному соусі по-вірменськи +варіант заготовки цієї закуски на зиму
закуски, овочеві страви, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 6999
Холодна страва, яка посіла почесне перше місце у моєму рейтингу рецептів із баклажанів.
Італійська родзинка – в’ялені помідори
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 869
Виходять просто обурливо смачні штучки!
Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 996
Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.
Квашені помідори з гірчицею як з бочки
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1863
Томати приємно пощипують, а присутність легкого гірчичного аромату та цукор приголомшливо покращують смак розсолу.
Показати ще
Коментарів - 0: