clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1980

Кабачкові кекси з куркою та сулугуні


Фото: автора

Ці кекси з кабачків містять мінімум калорій, але при цьому дуже смачні й легко готуються.

В оригінальному рецепті замість курки використовувалася ковбаса. Але я противник цього продукту, тому переробила його під себе. Ви ж можете сміливо експериментувати із інгредієнтами, використовуючи шинку, балик, гриби. Та й сир, гадаю, підійде будь-який.

Інгредієнти:
1 кг кабачків (у мене молоденькі цукіні, тож шкірку я не знімала), 1,5 склянки борошна, 4 яйця, 3 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. цукру, сіль, перець, карі, 300 г курячого філе, 150 г сиру сулугуні.

Приготування:

Кабачок натерти на тертці (мені стало шкода свій манікюр, тому я скористалася кухонним комбайном), посолити-перемішати і залишити на ситі, щоб стекла зайва рідина.

Потім добре відтиснути. Змішати борошно, яйця, розпушувач, цукор, перець, карі. Куряче філе та сир сулугуні нарізати кубиками.

Відправити до борошняно-яєчної маси. Додати кабачок, перемішати.


Формочки для кексів змастити олією та присипати панірувальними сухарями (якщо випікатимете в силіконових формочках, то цей етап можна пропустити). Вилити кабачкове тісто.


Випікати при 210-215ºС 15-20 хвилин, до рум'янцю.

Окремим рядком: із цієї порції у мене вийшло 24 кексики. Дуже зручно брати їх із собою на дачу, в дорогу, на пікнік. Якщо ж у вас не має формочок для кексів, то тісто можна одразу вилити у велику форму і спекти таку собі а-ля запіканку. А потім нарізати вже її на порції. 

солона випічка, овочеві страви, м`ясо та субпродукти, кабачки, кекси, гурман

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 660
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1041
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 965
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 982
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: