clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

24 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1812

Кабачкові кекси з куркою та сулугуні


Фото: автора

Ці кекси з кабачків містять мінімум калорій, але при цьому дуже смачні й легко готуються.

В оригінальному рецепті замість курки використовувалася ковбаса. Але я противник цього продукту, тому переробила його під себе. Ви ж можете сміливо експериментувати із інгредієнтами, використовуючи шинку, балик, гриби. Та й сир, гадаю, підійде будь-який.

Інгредієнти:
1 кг кабачків (у мене молоденькі цукіні, тож шкірку я не знімала), 1,5 склянки борошна, 4 яйця, 3 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. цукру, сіль, перець, карі, 300 г курячого філе, 150 г сиру сулугуні.

Приготування:

Кабачок натерти на тертці (мені стало шкода свій манікюр, тому я скористалася кухонним комбайном), посолити-перемішати і залишити на ситі, щоб стекла зайва рідина.

Потім добре відтиснути. Змішати борошно, яйця, розпушувач, цукор, перець, карі. Куряче філе та сир сулугуні нарізати кубиками.

Відправити до борошняно-яєчної маси. Додати кабачок, перемішати.


Формочки для кексів змастити олією та присипати панірувальними сухарями (якщо випікатимете в силіконових формочках, то цей етап можна пропустити). Вилити кабачкове тісто.


Випікати при 210-215ºС 15-20 хвилин, до рум'янцю.

Окремим рядком: із цієї порції у мене вийшло 24 кексики. Дуже зручно брати їх із собою на дачу, в дорогу, на пікнік. Якщо ж у вас не має формочок для кексів, то тісто можна одразу вилити у велику форму і спекти таку собі а-ля запіканку. А потім нарізати вже її на порції. 

солона випічка, овочеві страви, м`ясо та субпродукти, кабачки, кекси, гурман

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1412
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 688
Смачно, просто, ситно й соковито!
М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 413
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 292
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Показати ще
Коментарів - 0: