ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Моя фантазія» з курятиною, спаржевою квасолею та помідорами

25 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3067

Фото: автора

Рецепт цього салатика виник в моїй голові абсолютно спонтанно. Я просто змішала продукти, які знайшлися в моєму холодильнику. Результат порадував. Салат вийшов легким та смачним, з приємною гірчично-горіховою ноткою рукколи.

Інгредієнти:

350 г курячого філе, великий помідор, пучок рукколи, 200 г спаржевої квасолі (у мене заморожена, але краще використовувати свіжу), половинка червоної цибулі, цибуля-порей, зубок часнику, спеції для курки, сіль.

Для заправки: 1 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. не гострої гірчиці (у мене «Діжонська»), 1 ч. л. меду, сіль, суміш перців свіжозмелена.

Приготування:


Курячу грудку нарізати крупними смужками, замаринувати в солі й спеціях та відкласти просочуватися на хвилин 15. Потім обсмажити курятину в мінімальній кількості олії до золотавої скоринки (я після цього обсушила м’ясо на паперовому рушнику від залишків жиру).

Потім на цій же олії злегка підсмажити розчавлений зубок часнику, вийняти його та спасерувати на цьому ароматному жирі спаржеву квасолю до готовності (якщо використовуєте заморожену, то попередньо її розморожувати не потрібно).

Подрібнити цибулю-порей.

Помідор нарізати крупними скибочками.

Червону цибулю – кільцями. Листя рукколи перебрати та викласти на дно тарілки.

Зверху – всі інші інгредієнти. Для заправки змішати всі складові та полити цією сумішшю салат.
 

салати, курчтина, помідори, спаржева квасоля

Коментарі:

  Так  Ні, дякую