clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1329

Закуска з маринованих баклажанів і перцю-гриль


Фото: автора

Ця закуска з баклажан та перцю-гриль моя улюблена. Схожим салатиком ми звикли ласувати на природі. Приготовані на багаті овочі, з димком, це щось неймовірне! Але їхня домашня варіація теж має право на життя.

Закуска чудово підходить до м'яса, курки, картопляного пюре, до рису... Зберігається довго. Проте, скажу чесно, не перевіряла. Адже з'їдається вона миттєво! Готуйте, поки сезон овочів не закінчився!

Інгредієнти:
1 кг баклажанів, 1 кг червоного болгарського перцю, невеликий пучок кропу та петрушки, головка часнику.

Маринад: 350 мл води, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. бальзамічного оцту (можна винного або просто лимонний сік), олія для обсмажування.

Приготування:
Перець почистити, промити, обсушити, розрізати на 4 частини (це якщо перчини великі, а якщо дрібні — на 2 частини). Покласти їх на деко, змастити пензликом олією.

Запекти в духовці при 180-200 градусах до рум'яної скоринки.

Баклажани помити, обсушити, нарізати кільцями, завширшки 1-1,5 см (я навіть попередньо не підсолювала, гіркота в готовій закусці не відчувається). Обсмажити в олії до золотавої скоринки.

Зелень і часник дрібно нарізати.

В зручну широку каструльку (або пластиковий контейнер) скласти овочі шарами: баклажани-зелень-перці-зелень і т. д. Овочі залити готовим охолодженим маринадом.

Для маринаду: в кип'ячену воду кімнатної температури додати сіль, цукор, оцет — все перемішати до розчинення. Залити цим маринадом овочі. Охолоджені овочі закрити кришкою, прибрати в холодильник, дати настоятися 24 години.


 

закуска, баклажани, болгарський перець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шампіньйони-гриль – закуска для «розігріву» перед шашликом
гриби, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1226
Таку смакоту ми завжди готуємо на мангалі, щоб «розбавити» очікування головної страви пікніку – м’яса.
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1020
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3180
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Домашній вершковий сир «Філадельфія»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1095
Цей рецепт не лише хороша альтернатива магазинному вершковому сиру, а й чудова база для безлічі десертів та інших страв.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: