clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1285

Закуска з маринованих баклажанів і перцю-гриль


Фото: автора

Ця закуска з баклажан та перцю-гриль моя улюблена. Схожим салатиком ми звикли ласувати на природі. Приготовані на багаті овочі, з димком, це щось неймовірне! Але їхня домашня варіація теж має право на життя.

Закуска чудово підходить до м'яса, курки, картопляного пюре, до рису... Зберігається довго. Проте, скажу чесно, не перевіряла. Адже з'їдається вона миттєво! Готуйте, поки сезон овочів не закінчився!

Інгредієнти:
1 кг баклажанів, 1 кг червоного болгарського перцю, невеликий пучок кропу та петрушки, головка часнику.

Маринад: 350 мл води, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. бальзамічного оцту (можна винного або просто лимонний сік), олія для обсмажування.

Приготування:
Перець почистити, промити, обсушити, розрізати на 4 частини (це якщо перчини великі, а якщо дрібні — на 2 частини). Покласти їх на деко, змастити пензликом олією.

Запекти в духовці при 180-200 градусах до рум'яної скоринки.

Баклажани помити, обсушити, нарізати кільцями, завширшки 1-1,5 см (я навіть попередньо не підсолювала, гіркота в готовій закусці не відчувається). Обсмажити в олії до золотавої скоринки.

Зелень і часник дрібно нарізати.

В зручну широку каструльку (або пластиковий контейнер) скласти овочі шарами: баклажани-зелень-перці-зелень і т. д. Овочі залити готовим охолодженим маринадом.

Для маринаду: в кип'ячену воду кімнатної температури додати сіль, цукор, оцет — все перемішати до розчинення. Залити цим маринадом овочі. Охолоджені овочі закрити кришкою, прибрати в холодильник, дати настоятися 24 години.


 

закуска, баклажани, болгарський перець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1583
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3483
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 862
Можна пробувати на наступний день, а краще дня через 2-3.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2528
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Показати ще
Коментарів - 0: