ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Закуска з маринованих баклажанів і перцю-гриль

26 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3660

Фото: автора

Ця закуска з баклажан та перцю-гриль моя улюблена. Схожим салатиком ми звикли ласувати на природі. Приготовані на багаті овочі, з димком, це щось неймовірне! Але їхня домашня варіація теж має право на життя.

Закуска чудово підходить до м'яса, курки, картопляного пюре, до рису... Зберігається довго. Проте, скажу чесно, не перевіряла. Адже з'їдається вона миттєво! Готуйте, поки сезон овочів не закінчився!

Інгредієнти:
1 кг баклажанів, 1 кг червоного болгарського перцю, невеликий пучок кропу та петрушки, головка часнику.

Маринад: 350 мл води, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. бальзамічного оцту (можна винного або просто лимонний сік), олія для обсмажування.

Приготування:
Перець почистити, промити, обсушити, розрізати на 4 частини (це якщо перчини великі, а якщо дрібні — на 2 частини). Покласти їх на деко, змастити пензликом олією.

Запекти в духовці при 180-200 градусах до рум'яної скоринки.

Баклажани помити, обсушити, нарізати кільцями, завширшки 1-1,5 см (я навіть попередньо не підсолювала, гіркота в готовій закусці не відчувається). Обсмажити в олії до золотавої скоринки.

Зелень і часник дрібно нарізати.

В зручну широку каструльку (або пластиковий контейнер) скласти овочі шарами: баклажани-зелень-перці-зелень і т. д. Овочі залити готовим охолодженим маринадом.

Для маринаду: в кип'ячену воду кімнатної температури додати сіль, цукор, оцет — все перемішати до розчинення. Залити цим маринадом овочі. Охолоджені овочі закрити кришкою, прибрати в холодильник, дати настоятися 24 години.


 

закуска, баклажани, болгарський перець

Коментарі:

  Так  Ні, дякую