ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі крильця з вишнями

28 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3903

Фото: автора

Крильця за цим рецептом виходять дуже ніжними, а вишня, якнайкраще, відтіняє м'ясо своєю кислинкою і ледь помітним легким ароматом. Крім того, вишневий сік, змішуючись із іншими інгредієнтами, утворює дуже смачний соус, який доповнить не лише м'ясо, а й будь-який гарнір.

Для приготування можна взяти цілу курку (1-1,2 кг) порізану порційними шматочками або ті частини тушки, які ви любите. Я брала курячі крильця, як на мене вони виходять найсмачнішими. Вишні можна брати будь-які: свіжі, заморожені, у власному соку. Якщо ж берете з компоту, то вино треба взяти сухе; якщо свіжоморожені — десертне або напівсолодке.

Інгредієнти:
10 курячих крилець (1 кг), 500-600 г вишень без кісточки (у мене консервовані у власному соку), 200 мл червоного сухого вина, 2 ст. л. меду, сіль, чорний і червоний перець, карі, куркума, хмелі-сунелі.

Приготування:
Якщо у вас заморожені вишні, то їх слід розморозити та видалити кісточки (у мене вишня з банки, тож, відповідно, я цей пунк пропустила). Курячі крильця ретельно помити та замаринувати у солі та спеціях протягом 15-20 хвилин.


На сковорідці розігріти олію й обсмажити м’ясо до золотавої скоринки.


Крильця скласти у каструлю або казанок для запікання. В жир, у якому смажилася курка, викласти вишні та вишневий сік, який витік із них. Мед розмішати з вином (до речі, цього разу вино у мене було рожеве, і мені більше сподобався колір страви, з червоним вином колір темніший) і вилити у сковорідку.

Підсолити та поперчити, трішки потушкувати та вилити соус на крильця.

Тушкувати все разом протягом 20-30 хвилин.


 

м`ясо та субпродукти, страви з м`яса, курка, вишні, м`ясо птиця та субпродукти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую