clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

28 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1089

Курячі крильця з вишнями


Фото: автора

Крильця за цим рецептом виходять дуже ніжними, а вишня, якнайкраще, відтіняє м'ясо своєю кислинкою і ледь помітним легким ароматом. Крім того, вишневий сік, змішуючись із іншими інгредієнтами, утворює дуже смачний соус, який доповнить не лише м'ясо, а й будь-який гарнір.

Для приготування можна взяти цілу курку (1-1,2 кг) порізану порційними шматочками або ті частини тушки, які ви любите. Я брала курячі крильця, як на мене вони виходять найсмачнішими. Вишні можна брати будь-які: свіжі, заморожені, у власному соку. Якщо ж берете з компоту, то вино треба взяти сухе; якщо свіжоморожені — десертне або напівсолодке.

Інгредієнти:
10 курячих крилець (1 кг), 500-600 г вишень без кісточки (у мене консервовані у власному соку), 200 мл червоного сухого вина, 2 ст. л. меду, сіль, чорний і червоний перець, карі, куркума, хмелі-сунелі.

Приготування:
Якщо у вас заморожені вишні, то їх слід розморозити та видалити кісточки (у мене вишня з банки, тож, відповідно, я цей пунк пропустила). Курячі крильця ретельно помити та замаринувати у солі та спеціях протягом 15-20 хвилин.


На сковорідці розігріти олію й обсмажити м’ясо до золотавої скоринки.


Крильця скласти у каструлю або казанок для запікання. В жир, у якому смажилася курка, викласти вишні та вишневий сік, який витік із них. Мед розмішати з вином (до речі, цього разу вино у мене було рожеве, і мені більше сподобався колір страви, з червоним вином колір темніший) і вилити у сковорідку.

Підсолити та поперчити, трішки потушкувати та вилити соус на крильця.

Тушкувати все разом протягом 20-30 хвилин.


 

м`ясо та субпродукти, страви з м`яса, курка, вишні, м`ясо птиця та субпродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1520
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 649
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 309
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 768
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Показати ще
Коментарів - 0: