clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1158

Семіфредо з ягодами, фісташками і цукатами


Фото: автора

Семіфредо — це традиційний італійський десерт, який нагадує собою м'яке морозиво. Його особливість у тому, що до складу входять різні наповнювачі: від печива і шоколаду до горіхів і різних ягід та фруктів.

Мені сподобалося те, що семіфредо не замерзає в морозилці, а залишається м'яким, повітряним і ніжним. У будь-який момент його можна дістати і одразу ж їсти, отримуючи насолоду. Робиться цей десерт дуже легко. Крім того, йго можна доповнити яким-небудь фруктовим або шоколадним соусом.

Інгредієнти:
2 яйця, 250 мл вершків 33-35% жирності, 50 г цукру, 70 г цукатів, 50 г фісташок, 200 г ягід (у мене суниця, але можна використовувати малину, ожину, чорницю тощо), пакетик ванільного цукру.

Приготування:
Фісташки почистити, за можливості звільнивши їх від зайвого лушпиння, і подрібнити ножем (я трішки підсмажила на сухій сковорідці, а потім оболонка легко видалилася). Суницю помити й перебрати (якщо ви використовуватимете заморожені ягоди, то розморожувати їх слід не до кінця, щоб вони не змінили структуру). Розділити яйця на білки і жовтки. Білки збити до стану щільної піни. Вершки збити до стану густого крему. Жовтки збити з цукром до світлого кольору. Обережно поєднати в одній мисці всі три маси: збиті з цукром жовтки, збиті білки і збиті вершки. Обережно перемішати.


Додати приготовані наповнювачі: подрібнені фісташки, цукати і суницю.

Знову обережно перемішати. Отриману масу перелити у форму (я використовувала залізну прямокутну форму для хліба чи кекса. Її слід змастити невеликою кількістю вершкового масла і встелити харчовою плівкою. Масло потрібно для того, щоб семіфредо потім було легко діставати. Силіконову ж фору нічим вистилати не потрібно).

Відправити у морозилку мінімум на 5 годин (краще на ніч). Коли десерт застигне, вийняти його із форми та прикрасити ягодами.

Окремим рядком: у замороженому вигляді семіфредо може перебувати в морозилці тривалий час. Цей десерт дуже зручний, оскільки ним завжди можна порадувати неочікуваних гостей. Сервірувати можна по-різному: додати жменю ягід, посипати горішками, печивом, а можна просто полити його шоколадним або фруктовим соусом. 

десерти, морозиво, семіфредо, ягоди

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечко «Картопля» на заварному кремі (без випікання)
десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 766
Пропоную згадати дитинство й потішити себе й рідних улюбленим смаколиком.
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 939
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Гранола – ідеальний корисний сніданок по-американськи
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1397
Всі, хто куштує ці чарівні хрумкі засушені в меду мюслі, набувають стійку залежність від них на все життя.
Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 988
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: