clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1015

Французький грибний крем-суп із часниковими грінками


Фото: автора

Від крем-супу з шампіньйонів не відмовиться, мабуть, жоден найвибагливіший гурман. Якщо ж ви ще жодного разу не куштували такий супчик, то багато втратили, бо ця чудова страва готується дуже просто й швидко.

Головне правило приготування цієї страви — крем-суп повинен бути густим і однорідним. Якщо ж у вас вийшла дуже густа консистенція, то розбавте її бульйоном, у якому варилася картопля. Крем-супи можна повторно розігрівати або в мікрохвильовці, або на плиті, на невеликому вогні.


Інгредієнти:
500 мл м'ясного бульйону (у мене зі свинини, але підійде і курячий), 400 г печериць, 600 г картоплі, 2 цибулини, морквина, 200 мл вершків (у мене 20%) ,1 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, сіль, суміш перців, дрібка розмарину, куркума, мускатний горіх, зелень петрушки.
Для прикрашання: декілька гілочок рукколи, сухарики, сметана.


Приготування:
Картоплю почистити, нарізати кубиками. Залити м'ясним бульйоном, посолити, відварити до готовності. Після того, як картопля звариться, злити бульйон (але не виливати!), картоплю потовкти. Цибулю дрібно покришити, моркву — натерти на тертці. Гриби помити й нарізати. Обсмажити цибулю та моркву на вершковому маслі. Додати гриби, трохи посолити й приправити спеціями.


Смажити доти, поки не випарується вся рідина. Наприкінці всипати борошно й все разом трохи обсмажити. Подрібнити в блендері гриби з овочами.

Додати грибне пюре до картопляного, трохи посолити, поперчити. Ще раз перемішати все блендером (я просто перемішала ложкою). Влити потроху бульйон. Довести до кипіння, але не кип'ятити (при розігріві також доводити до кипіння, але не кип'ятити).

Наприкінці влити вершки, всипати подрібнену зелень петрушки й ретельно перемішати.


При подачі прикрасити гілочками рукколи, сметаною та посипати часниковими гріночками. Для їх приготування батон нарізати кубиками, підсмажити у духовці, а потім полити гріночки оливковою олією та заправити вичавленим часником.


 

перші страви, гриби, крем-суп

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 3023
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 894
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1496
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1022
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: