ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шоколадні біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами

1 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3249

Фото: автора

Biscotto – перекладається з італійського як «двічі запечене», адже за рецептурою ми формуємо багети, які запікаємо, а потім нарізаємо їх скибочками і знову підсушуємо в духовці.

Бувають «бліді» біскотті, гарбузові, шоколадні... Чи варто згадувати, що всі вони неймовірно смачні? Мені подобається, що це печиво зберігається тривалий час і підходить для швидких перекусів або легких сніданків із чаєм або кавою. Біскотті зручно їсти, бо вони невеликі і не такі сухі, як звичні сухарики. Всередину можна додавати будь-які горіхи чи сухофрукти. Вони не дуже солодкі і це ще один їхній плюс. І коли будете хрумтіти сухариками під чашечку кави, сміливо можете уявити себе італійцями, які ніжаться під сіцілійським сонечком.

Інгредієнти:
3 яйця, 150 г вершкового масла, 150 г цукру, 100 г какао, 100 г чорного шоколаду, дрібка солі, пакетик ванільного цукру, 1/2 ч. л. розпушувача, 3/4 ч. л. соди, півсклянки крупно порубаних горіхів (у мене волоські), 6-7 шт. сушеного інжиру, 400 г борошна.


Приготування:
Борошно змішати з какао, сіллю, ваніліном, розпушувачем і содою. Шоколад та горіхи порубати у велику крихту, інжир – нарізати.

М'яке масло збити з цукром, вбити по одному яйця і знову все збити до однорідного стану. З'єднати борошно з маслом.

Останніми додати шоколад, інжир та горіхи.

Вимісити досить туге тісто (воно не має прилипати до рук).

З отриманої маси сформувати два тонких багета. Духовку розігріти до 180°С, деко встелити пекарським папером і трішки змастити олією. Викласти заготовки і випікати 25 хвилин (тісто потріскається і трохи попливе, так і повинно бути).


Дати охолонути багетам на решітці. Потім, дуже гострим ножем, нарізати їх скибочками-біскотті. Викласти знову на деко й остаточно підсушити в духовці близько 10-15 хвилин.

Біскотті охолодити на решітці.

Окремим рядком: з цієї порції виходить ціле деко смачних хрумких сухариків. Їх можна зберігати протягом декількох місяців. Вони абсолютно не черствіють. Проте, навряд-чи, вам вдасться тримати біскотті так довго. Принаймні у мене останній сухарик «зник» уже наступного дня.
 

 

солодка випічка, біскотті, шоколад, горіхи, інжир, печиво

Коментарі:

  Так  Ні, дякую