ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат с зеленими помідорами на зиму

2 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 46007

Фото: автора

Цей рецепт швидше мамин, ніж мій, але вже дуже давно ми робимо його разом на дачі. Я все готую з вечора, а вона вранці доробляє.

Цей рецепт стає просто «золотим», коли на грядці з помідорами вирує фітофтора й врожай доводиться екстрено рятувати. Але салатик такий смачний, що я у будь-якому випадку закручую його щороку.


Інгредієнти:
1,5 кг зелених помідор, 1,5 кг червоних помідор (я беру червоні томати навпіл із жовтими), 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 2 кг перцю, 120 г солі (за смаком – можна й досолити), 150 г цукру, 250 г олії, 100 г оцту 9%-го, 2 ч. л. меленого чорного перцю.


Приготування:
Зелені помідори нарізати дольками (у мене томати були маленькі, тож я ділила їх на 4 частини), цибулю – кільцями або півкільцями, моркву – натерти на тертці, перець – смужками. Додати оцет, сіль, цукор. Залишити настоюватися на ніч. Вранці злити сік в окремий посуд, у гущу дорізати червоні та жовті помідори, долити олію і 200 г злитого розсолу. Варити 40 хвилин, час від часу помішуючи. Салат гарячим залити в стерилізовані банки і закатати (НЕ стерилізуючи!).


 

закрутки, заготовки на зиму, зелені томати, Домашні заготовки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую