clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

2 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 16589

Салат с зеленими помідорами на зиму


Фото: автора

Цей рецепт швидше мамин, ніж мій, але вже дуже давно ми робимо його разом на дачі. Я все готую з вечора, а вона вранці доробляє.

Цей рецепт стає просто «золотим», коли на грядці з помідорами вирує фітофтора й врожай доводиться екстрено рятувати. Але салатик такий смачний, що я у будь-якому випадку закручую його щороку.


Інгредієнти:
1,5 кг зелених помідор, 1,5 кг червоних помідор (я беру червоні томати навпіл із жовтими), 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 2 кг перцю, 120 г солі (за смаком – можна й досолити), 150 г цукру, 250 г олії, 100 г оцту 9%-го, 2 ч. л. меленого чорного перцю.


Приготування:
Зелені помідори нарізати дольками (у мене томати були маленькі, тож я ділила їх на 4 частини), цибулю – кільцями або півкільцями, моркву – натерти на тертці, перець – смужками. Додати оцет, сіль, цукор. Залишити настоюватися на ніч. Вранці злити сік в окремий посуд, у гущу дорізати червоні та жовті помідори, долити олію і 200 г злитого розсолу. Варити 40 хвилин, час від часу помішуючи. Салат гарячим залити в стерилізовані банки і закатати (НЕ стерилізуючи!).


 

закрутки, заготовки на зиму, зелені томати, Домашні заготовки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 863
Можна пробувати на наступний день, а краще дня через 2-3.
Неймовірне варення з гарбуза та цитрусових
десерти, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1196
Десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією.
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1057
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Маринована закуска із заморожених лісових грибів
закуски, гриби, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 973
Швидкий і експрес-метод для святкового столу.
Показати ще
Коментарів - 0: