clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 6664

Швидкий заливний пиріг зі шпинатом і яйцями


Фото: автора

Невеликої кількості шпинату достатньо, щоб наситити організм потрібними вітамінами та мінералами. А якщо зробити його головним інгредієнтом швидкого заливного пирога — зеленого, соковитого, пікантного, — то більш корисного обіду і не придумаєш.

Інгредієнти:
Для тіста: 400 г кефіру (йогурту, сметани), 160 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 яйця, 280 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача.
Начинка: 300 г шпинату, 100 г зеленої цибулі, 4 яйця, 2 ч. л. французької гірчиці (в зернятках), сіль, перець.

Приготування:
Зелену цибулю і шпинат промити, висушити і нарізати (зелені повинно бути багато; у мене була повна велика сковорідка).

Злегка прогріти «зелену суміш» із вершковим маслом, щоб начинка пом'якшала і осіла.

Посолити, поперчити, додати гірчицю, нарізані кубиками круті яйця.


Приготувати тісто: вершкове масло розтопити, додати цукор і сіль, влити кефір і збиті яйця. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і додати до рідкої суміші. Змішати до однорідного стану.

Форму змастити маслом, притрусити панірувальними сухарями й вилити трохи більше половини тіста (у мене роз’ємна форма 28 см в діаметрі).
Викласти начинку, зверху залити рештою тіста.


Випікати при 200ºС близько 35 хвилин до золотавої скоринки.

Охолодити до теплого стану, накривши пиріг рушником. Потім викласти пиріг з форми та нарізати порційними шматочками. 

солона випічка, пиріг, шпинат, яйця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Секрети найсмачнішої домашньої шаурми: тонкощі приготування + рецепт
м`ясо та субпродукти, солона випічка, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1227
Цю страву ми звикли купувати на вулиці у спеціальних наметах. Проте куди безпечніше зробити її власноруч удома.
Наливний пиріг «Ніжність» із молодою капустою
овочеві страви, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1408
Випічка — яка завжди виходить вдалою та смачною.
Класична дріжджова піца «як у піцерії»
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 8286
Найважливішим для цієї шалено популярної в усьому світі італійської страви є рецептура й технологія розкачування.
Тісто для піци за рецептом Джеймі Олівера
крупи та страви з борошна, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 4581
Просте в приготуванні, швидко підходить, «слухняне», легко розкачується і дуже-дуже смачне! Син сказав, щоб тепер я завжди готувала піцу за цим рецептом!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: