clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2214

Швидкий заливний пиріг зі шпинатом і яйцями


Фото: автора

Невеликої кількості шпинату достатньо, щоб наситити організм потрібними вітамінами та мінералами. А якщо зробити його головним інгредієнтом швидкого заливного пирога — зеленого, соковитого, пікантного, — то більш корисного обіду і не придумаєш.

Інгредієнти:
Для тіста: 400 г кефіру (йогурту, сметани), 160 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 яйця, 280 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача.
Начинка: 300 г шпинату, 100 г зеленої цибулі, 4 яйця, 2 ч. л. французької гірчиці (в зернятках), сіль, перець.

Приготування:
Зелену цибулю і шпинат промити, висушити і нарізати (зелені повинно бути багато; у мене була повна велика сковорідка).

Злегка прогріти «зелену суміш» із вершковим маслом, щоб начинка пом'якшала і осіла.

Посолити, поперчити, додати гірчицю, нарізані кубиками круті яйця.


Приготувати тісто: вершкове масло розтопити, додати цукор і сіль, влити кефір і збиті яйця. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і додати до рідкої суміші. Змішати до однорідного стану.

Форму змастити маслом, притрусити панірувальними сухарями й вилити трохи більше половини тіста (у мене роз’ємна форма 28 см в діаметрі).
Викласти начинку, зверху залити рештою тіста.


Випікати при 200ºС близько 35 хвилин до золотавої скоринки.

Охолодити до теплого стану, накривши пиріг рушником. Потім викласти пиріг з форми та нарізати порційними шматочками. 

солона випічка, пиріг, шпинат, яйця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курячі мафіни з сиром та соусом Ранч
закуски, м`ясо та субпродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1061
Чудова закуска, яка готується досить швидко, виглядає оригінально, нескладна у виконанні й чудово підійде для званої вечері.
Піци-равлики з листкового тіста – експрес-метод приготування
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 672
Дуже швидкий і смачний рецепт, за яким страву можна готувати з різними начинками.
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1359
Коли за вікном весняна пора, хочеться ситної, але, у той же час, не дуже жирної страви.
Ідеальне «правильне» тісто для піци
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1310
За цим рецептом піца виходить не гіршою, ніж у найкращих піцеріях.
Показати ще
Коментарів - 0: