clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1116

Кухе «Абрикосові хмаринки»


Фото: автора

Кухе (або кухен) – це чудовий повітряний бісквіт, легкий немов хмаринки! Готується він швидко та просто! Замість абрикосів можна використовувати персики, сливи, ананаси, мандаринки (тільки з дольок потрібно попередньо зняти плівочку). А ось із абрикосами виходить ароматна помаранчево-сонячна смакота

Інгредієнти:
4 яйця, 200 г цукру, пакетик ваніліну, пакетик розпушувача, 250 г борошна, 250 г вершкового масла (я брала 200 г), абрикоси, 150 г цукрової пудри та лимонний сік для помадки (цукровий гусс).

Приготування:
Яйця, цукор і ванілін — дуже ретельно збити. Борошно змішати з розпушувачем і поступово додати до яєчної суміші (перемішувати обережно).

Вершкове масло розтопити (я зробила це в мікрохвильовці, а потім трішки охолодила).

Влити масло в тісто та перемішати.

Суміш викласти на деко, встелене пергаментним папером та змащене маслом.

Зверху викласти шматочки абрикосів.


Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180°C протягом 30 хвилин до золотавої хмаринки.


Приготувати з цукрової пудри та лимонного соку цукровий гусс (у пудру слід додавати сік поступово, щоб не переборщити; його консистенція має бути густенькою, але такою, щоб нею легко можна було полити пиріг).

Полити його на гарячий кухе.

Порізати пиріг шматочками, прикрасити, абрикосами, гілочкою м’яти або меліси та шоколадним соусом.

 

солодка випічка, абрикоси, пиріг, кухе

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 878
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 806
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 927
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Показати ще
Коментарів - 0: