clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1273

Кухе «Абрикосові хмаринки»


Фото: автора

Кухе (або кухен) – це чудовий повітряний бісквіт, легкий немов хмаринки! Готується він швидко та просто! Замість абрикосів можна використовувати персики, сливи, ананаси, мандаринки (тільки з дольок потрібно попередньо зняти плівочку). А ось із абрикосами виходить ароматна помаранчево-сонячна смакота

Інгредієнти:
4 яйця, 200 г цукру, пакетик ваніліну, пакетик розпушувача, 250 г борошна, 250 г вершкового масла (я брала 200 г), абрикоси, 150 г цукрової пудри та лимонний сік для помадки (цукровий гусс).

Приготування:
Яйця, цукор і ванілін — дуже ретельно збити. Борошно змішати з розпушувачем і поступово додати до яєчної суміші (перемішувати обережно).

Вершкове масло розтопити (я зробила це в мікрохвильовці, а потім трішки охолодила).

Влити масло в тісто та перемішати.

Суміш викласти на деко, встелене пергаментним папером та змащене маслом.

Зверху викласти шматочки абрикосів.


Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180°C протягом 30 хвилин до золотавої хмаринки.


Приготувати з цукрової пудри та лимонного соку цукровий гусс (у пудру слід додавати сік поступово, щоб не переборщити; його консистенція має бути густенькою, але такою, щоб нею легко можна було полити пиріг).

Полити його на гарячий кухе.

Порізати пиріг шматочками, прикрасити, абрикосами, гілочкою м’яти або меліси та шоколадним соусом.

 

солодка випічка, абрикоси, пиріг, кухе

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1198
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 840
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 815
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1197
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: