clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 39996

Ідеальне тісто для вареників та пельменів робиться на мінералці


Фото: автора

Воно завжди виходить повітряним, еластичним та м’якеньким, а також не липне ні до рук, ні до столу. Крім того, тісто на мінеральній воді не рветься, а вареники після варіння не злипаються. А це чи не найголовніше?

Інгредієнти:
Склянка газованої води, яйце, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 4 ст. л. олії, 4 склянки борошна.

Приготування:
У мисці з'єднати всі складові, крім борошна. Борошно просіювати та підсипати поступово, оскільки воно у всіх різне. Замісити м'яке, еластичне, блискуче тісто. Спочатку воно буде з явними «целюлітними» ознаками. Це норма. Після того, як воно трохи охолоне в холодильнику (з півгодинки), стане рівненьким і гладеньким. З цієї порції виходить близько 1 кг тіста. Ліпити вареники краще способом «безвідходного виробництва» — «ковбаска»- «кульки»-вареник. Далі вареники або пельмені можна варити, тушкувати або смажити. Варити після спливання 3-5 хвилин, не більше. Таке тісто також підходить на чебуреки, але тоді у нього не потрібно додавати яйце. 

порадник, тісто, пельмені, вареники

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ТОП-5 рецептів пісної випічки
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 7893
Не думайте, що пісна випічка поступається за смаком звичним десертам. Іноді вона навіть смачніша!
Вареники – український символ Масниці
крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 898
Підбірка найкращих рецептів прадавньої страви українців та цікавий варіант ідеального тіста для них на мінеральній воді.
Барвники, які не можна використовувати для великодніх яєць
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 486
В гонитві за новим, цікавим способом забарвлення ми можемо забути про безпеку. Адже деякі способи, навіть широко розрекламовані, досить небезпечні.
Наша дегустація: в якій коробці цукерки «Асорті» смачніші? (відео)
порадник, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 705
Це з’ясовували працівники редакції в рамках чергової аматорської дегустації.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: