clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 45173

Ідеальне тісто для вареників та пельменів робиться на мінералці


Фото: автора

Воно завжди виходить повітряним, еластичним та м’якеньким, а також не липне ні до рук, ні до столу. Крім того, тісто на мінеральній воді не рветься, а вареники після варіння не злипаються. А це чи не найголовніше?

Інгредієнти:
Склянка газованої води, яйце, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 4 ст. л. олії, 4 склянки борошна.

Приготування:
У мисці з'єднати всі складові, крім борошна. Борошно просіювати та підсипати поступово, оскільки воно у всіх різне. Замісити м'яке, еластичне, блискуче тісто. Спочатку воно буде з явними «целюлітними» ознаками. Це норма. Після того, як воно трохи охолоне в холодильнику (з півгодинки), стане рівненьким і гладеньким. З цієї порції виходить близько 1 кг тіста. Ліпити вареники краще способом «безвідходного виробництва» — «ковбаска»- «кульки»-вареник. Далі вареники або пельмені можна варити, тушкувати або смажити. Варити після спливання 3-5 хвилин, не більше. Таке тісто також підходить на чебуреки, але тоді у нього не потрібно додавати яйце. 

порадник, тісто, пельмені, вареники

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Осінні яблучні пироги: ТОП-5 рецептів, заради яких варто навчитися випікати
солодка випічка, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 810
Така випічка смакує не гірше за ресторанні десерти та створює в оселі затишок!
Найсмачніші заготовки зі слив: ТОП-5 найкращих рецептів
домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2288
Зі слив виходять не тільки солодкі десерти, вони чудово підходять до м'яса, салатів і можуть урізноманітнити зимове меню.
Секрети найсмачнішої домашньої шаурми: тонкощі приготування + рецепт
м`ясо та субпродукти, солона випічка, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1402
Цю страву ми звикли купувати на вулиці у спеціальних наметах. Проте куди безпечніше зробити її власноруч удома.
Смачна та хрустка квашена капуста: секрети приготування, поради щодо зберігання
овочеві страви, домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4101
Засолювати капусту на зиму так само легко, як і зіпсувати її. Поради досвідчених кухарів і господинь допоможуть вам уникнути помилок та організувати бродіння й зберігання так, щоб досягти ідеального результату!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: