clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 12599

Ідеальне тісто для вареників та пельменів робиться на мінералці


Фото: автора

Воно завжди виходить повітряним, еластичним та м’якеньким, а також не липне ні до рук, ні до столу. Крім того, тісто на мінеральній воді не рветься, а вареники після варіння не злипаються. А це чи не найголовніше?

Інгредієнти:
Склянка газованої води, яйце, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 4 ст. л. олії, 4 склянки борошна.

Приготування:
У мисці з'єднати всі складові, крім борошна. Борошно просіювати та підсипати поступово, оскільки воно у всіх різне. Замісити м'яке, еластичне, блискуче тісто. Спочатку воно буде з явними «целюлітними» ознаками. Це норма. Після того, як воно трохи охолоне в холодильнику (з півгодинки), стане рівненьким і гладеньким. З цієї порції виходить близько 1 кг тіста. Ліпити вареники краще способом «безвідходного виробництва» — «ковбаска»- «кульки»-вареник. Далі вареники або пельмені можна варити, тушкувати або смажити. Варити після спливання 3-5 хвилин, не більше. Таке тісто також підходить на чебуреки, але тоді у нього не потрібно додавати яйце. 

порадник, тісто, пельмені, вареники

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 658
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 660
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Ванільний цукор краще зробити власноруч
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 583
Переймаємо досвід у досвідчених кондитерів та кулінарів.
Ароматні салатні заправки від Сергія Калініна
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 714
Екс-суддя «МайстерШеф» та постійний кулінарний експерт передачі «Все буде смачно» поділився, як урізноманітнити смак звичайних салатів
Показати ще
Коментарів - 0: