ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Овочева запіканка «Троянда»

6 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3540

Фото: автора

Легка, корисна, практично не відбивається на фігурі. Ця запіканка готується за принципом рататуя, проте оригінальною її робить незвичайна заливка.

Рецепти овочевих запіканок настільки ж різноманітні, наскільки багата ваша фантазія. А ще вони можуть бути дуже красивими. Для приготування страви ви можете комбінувати шари з різних овочів: картоплі, моркви, кабачків, помідорів, баклажанів й заправляти їх будь-якими спеціями.

Інгредієнти:
3 великі баклажани, 2 великі кабачка (у мене цукіні - зелені та жовті), 3-4 солодких перці, 300 мл вершків (15-20%), 6 яєць, 150 г російського сиру, 3 помідори, зелень, сіль, перець, мускатний горіх за смаком.

Приготування:
Форму для пирога змастити вершковим маслом та посипати панірувальними сухарями. Баклажани тоненько нарізати повздовж та посолити. Відставити на 15-20 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім їх слід промити та відтиснути. Інші овочі також нарізати довгими тонкими скибочками. Викласти їх колами у форму, чергуючи кабачки, баклажани та перець.


Приготувати заливку: Яйця збити виделкою, додати вершки, сіль, перець, мускатний горіх, подрібнену зелень, порізані шматочками помідори й натертий на тертці сир. Ретельно перемішати.

Рівномірно вилити суміш на овочі.


Накрити форму фольгою і поставити в попередньо розігріту до 180ºС духовку на годину (я випікала 40 хвилин).

Зняти фольгу і випікати ще 30 хвилин, поки овочі стануть м'якими, а пиріг не набуде золотавої скоринки. 

овочеві страви, запіканка, кабачки, баклажани, перець

Коментарі:

  Так  Ні, дякую