clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1149

Овочева запіканка «Троянда»


Фото: автора

Легка, корисна, практично не відбивається на фігурі. Ця запіканка готується за принципом рататуя, проте оригінальною її робить незвичайна заливка.

Рецепти овочевих запіканок настільки ж різноманітні, наскільки багата ваша фантазія. А ще вони можуть бути дуже красивими. Для приготування страви ви можете комбінувати шари з різних овочів: картоплі, моркви, кабачків, помідорів, баклажанів й заправляти їх будь-якими спеціями.

Інгредієнти:
3 великі баклажани, 2 великі кабачка (у мене цукіні - зелені та жовті), 3-4 солодких перці, 300 мл вершків (15-20%), 6 яєць, 150 г російського сиру, 3 помідори, зелень, сіль, перець, мускатний горіх за смаком.

Приготування:
Форму для пирога змастити вершковим маслом та посипати панірувальними сухарями. Баклажани тоненько нарізати повздовж та посолити. Відставити на 15-20 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім їх слід промити та відтиснути. Інші овочі також нарізати довгими тонкими скибочками. Викласти їх колами у форму, чергуючи кабачки, баклажани та перець.


Приготувати заливку: Яйця збити виделкою, додати вершки, сіль, перець, мускатний горіх, подрібнену зелень, порізані шматочками помідори й натертий на тертці сир. Ретельно перемішати.

Рівномірно вилити суміш на овочі.


Накрити форму фольгою і поставити в попередньо розігріту до 180ºС духовку на годину (я випікала 40 хвилин).

Зняти фольгу і випікати ще 30 хвилин, поки овочі стануть м'якими, а пиріг не набуде золотавої скоринки. 

овочеві страви, запіканка, кабачки, баклажани, перець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фріттата з кабачками – смачний італійський омлет-запіканка
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1230
Дуже смачна й легка страва, яка підійде для сніданку або вечері
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1059
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 952
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1020
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: