clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 5061

Консервовані помідорки чері в солодкому маринаді


Фото: автора

Красиві, ароматні і смачні помідорки-крихітки обов'язково викличуть захоплення у гостей, при подачі їх на стіл взимку. Але за цим рецептом можна законсервувати і більш крупні томати, тільки термін стерилізації потрібно буде збільшити.

Інгредієнти:
Помідори чері, морква, цибуля, петрушка, листя вишні та смородини, лавровий листок та перець чорний горошком (все на смак).

Маринад: на 2 л води – 10 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 150 г оцту.


Приготування:
Помідори чері добре помити і відібрати тільки цілі плоди (м'які і пом'яті краще не брати! Я консервую ці малесенькі томати-бусинки з плодоніжками, так красивіше й зручніше). Кожну помідорку проштрикнути зубочисткою декілька разів навколо місця, де є плодоніжка (це робиться для того, щоб при заливці маринаду плоди не потріскалися).

Цибулю та моркву почистити і нарізати кільцями й кружальцями. Зелень петрушки та листя вишні й смородини добре промити.

Банки простерилізувати або обдати окропом. Також потрібно прокип'ятити кришки.

В приготовані банки на дно викласти по декілька листочків вишні й смородини, 3-4 горошини перцю, лавровий листочок (також можна додати селеру, якщо є. А якщо любите гостреньке, можна додати кілька шматочків гіркого перцю без насіння). Далі викладаємо помідори чері (до половини банки), нарізані цибулю, моркву, знову помідори. Зверху – петрушку. Маринад закип’ятити й ще гарячим залити банки з помідорами. Накрити кришками і стерилізувати доти, поки петрушка не змінить колір (буквально декілька хвилин!).

Банки закатати, перевернути догори дном, добре вкутати ковдрою і залишити так охолоджуватися на 24 години.
 

консервація, закрутки, помідори, чері, заготовки на зиму, Домашні заготовки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Хрінодер» або Сира аджика з жовтих томатів
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 549
Син їсть її замість кетчупу, чоловік взагалі може пити як сік, я ж люблю намастити на ще тепленький тбіліський хлібчик. Крім того додаю сиру аджику у борщ та соуси, подаю до ковбасок-гриль, відбивних та котлеток.
Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1095
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2526
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
В’ялені томати в електросушарці для зберігання на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 964
Цей дивовижний смаколик згодиться вам і для піци, і для рагу, і для пасти, і для салатів… Навіть на бутерброд його можна покласти!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: