Гаряча тема:
- Війна
У процесі приготування я зробила один відступ, який не дуже суттєвий, на мій погляд. Головне, що тепер ми, як і той вразливий імам, готові їсти цю закуску чи не щодня.
Інгредієнти:
5 баклажанів, 10 помідорів, 2 цибулини, 1 велика болгарська перчина, 3 зубки часнику, перець гострий чилі (я брала половинку), 3-4 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, цукор, петрушка, базилік.
Спосіб приготування:
Шкірку з 3-4 помідорів надрізати навхрест і ошпарити їх окропом. Очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Цибулю – тонкими півкільцями, часник – подрібнити, тонко нарізати і перці.
Влити половину оливкової олії на сковорідку. Кинути туди цибулю і спасерувати її.
Як тільки вона почне набувати золотавий колір, додати подрібнений часник, перець і помідор, зелень.
Тушкувати кілька хвилин, щоб помідор пустив сік і волога трохи випарувалася. Зняти з вогню начинку. Злегка поперчити й посолити.
У баклажан зрізати кінчики і одну смужку шкірки (повністю очищати його від шкірки не потрібно!). Розрізати синенькі повздовж, не дорізаючи до кінця. Баклажани викласти у форму.
Розсунути м’якоть пальцями й начинити їх спасерованою овочевою сумішшю.
Приготувати томатний соус-«пассату»: помідори, які залишилися збити в блендері, з цукром, сіллю та оливковою олією.
Залити цією сумішшю деко з баклажанами.
Накрити фольгою та запікати на середньому вогні протягом 40 хвилин. Потім фольгу зняти й пекти ще 15-20 хвилин.
Окремим рядком: в оригінальному рецепті зелень не використовується взагалі. Я ж без зелені не можу, тому додала у начинку зелений базилік та петрушку. Закуска чудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: