ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо

Імам баялди – фаршировані баклажани по-турецьки

8 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5749

Фото: автора

Ця страва – одна з найвідоміших страв турецької кухні, яка має середньовічні корені. Як, напевно, вже всім відомо, в перекладі «Імам баялди» означає «імам непритомний» (за однією з версій він втратив свідомість після того, як спробував страву!)))

У процесі приготування я зробила один відступ, який не дуже суттєвий, на мій погляд. Головне, що тепер ми, як і той вразливий імам, готові їсти цю закуску чи не щодня.

Інгредієнти:
5 баклажанів, 10 помідорів, 2 цибулини, 1 велика болгарська перчина, 3 зубки часнику, перець гострий чилі (я брала половинку), 3-4 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, цукор, петрушка, базилік.


Спосіб приготування:
Шкірку з 3-4 помідорів надрізати навхрест і ошпарити їх окропом. Очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Цибулю – тонкими півкільцями, часник – подрібнити, тонко нарізати і перці.
Влити половину оливкової олії на сковорідку. Кинути туди цибулю і спасерувати її.

Як тільки вона почне набувати золотавий колір, додати подрібнений часник, перець і помідор, зелень.

Тушкувати кілька хвилин, щоб помідор пустив сік і волога трохи випарувалася. Зняти з вогню начинку. Злегка поперчити й посолити.
У баклажан зрізати кінчики і одну смужку шкірки (повністю очищати його від шкірки не потрібно!). Розрізати синенькі повздовж, не дорізаючи до кінця. Баклажани викласти у форму.

Розсунути м’якоть пальцями й начинити їх спасерованою овочевою сумішшю.


Приготувати томатний соус-«пассату»: помідори, які залишилися збити в блендері, з цукром, сіллю та оливковою олією.

Залити цією сумішшю деко з баклажанами.

Накрити фольгою та запікати на середньому вогні протягом 40 хвилин. Потім фольгу зняти й пекти ще 15-20 хвилин.


Окремим рядком: в оригінальному рецепті зелень не використовується взагалі. Я ж без зелені не можу, тому додала у начинку зелений базилік та петрушку. Закуска чудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді.


 

закуски, овочеві страви, пісні страви, баклажани, турецька кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую