clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1520

Персиковий пиріг «Ніжність»


Фото: автора

Смак у пирога ніжний, у міру вологий і соковитий. І, що найголовніше, готувати його швидко та легко. Результатом залишилася дуже задоволена.

Інгредієнти:
150 г олії (рафінованої, без запаху), 150 мл нежирної сметани або йогурту, 200 г цукру, 3 яйця, 150 г борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, на кінчику ножа соди погашеної сметаною, ванільний цукор, персики (у мене персики навпіл з нектаринами), 100 мл абрикосове або персикове варення.

Приготування:
Борошно просіяти з розпушувачем. Яйця збити за допомогою міксера з цукром до світлого кольору. Поступово додати цукор. Збити до пишної маси. Продовжуючи збивання, додати олію. Влити сметану, розмішати. Ввести просіяне борошно з розпушувачем. І наприкінці — соду погашену в 1 ст. л. сметани.


Масу розмішати вінчиком і вилити в прямокутну форму розміром 24х32 см (попередньо застелити її пергаментом та змастити вершковим маслом).


З персиків зняти шкірку (для цього їх слід на декілька секунд занурити в окріп; у мене персики були дуже спілі, тож шкірочка знялася й без термічної обробки). Викласти зверху на тісто півмісяці персиків.

Випікати при температурі 200ºС приблизно 30 хвилин. Готовність пирога визначити дерев'яною паличкою.


Теплий пиріг намастити гарячим варенням.

Окремим рядком: у мене варення не було, тож я збила в кухонному комбайні декілька персиків до пюреподібного стану, додала цукор за смаком та декілька крапель лимонного соку.

Потім всю цю суміш проварила декілька хвилин на вогні. Вийшов неймовірно смачнючий персиковий конфітюр. 

Готовий пиріг повністю охолодити та нарізати порційними шматочками.

солодка випічка, персики, пиріг

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бюджетна коврижка на варенні «Мурзілка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 768
Вона така проста й завжди вдала, що приготувати її зможе навіть дитина!
Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 857
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 795
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 587
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Показати ще
Коментарів - 0: