clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1615

Персиковий пиріг «Ніжність»


Фото: автора

Смак у пирога ніжний, у міру вологий і соковитий. І, що найголовніше, готувати його швидко та легко. Результатом залишилася дуже задоволена.

Інгредієнти:
150 г олії (рафінованої, без запаху), 150 мл нежирної сметани або йогурту, 200 г цукру, 3 яйця, 150 г борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, на кінчику ножа соди погашеної сметаною, ванільний цукор, персики (у мене персики навпіл з нектаринами), 100 мл абрикосове або персикове варення.

Приготування:
Борошно просіяти з розпушувачем. Яйця збити за допомогою міксера з цукром до світлого кольору. Поступово додати цукор. Збити до пишної маси. Продовжуючи збивання, додати олію. Влити сметану, розмішати. Ввести просіяне борошно з розпушувачем. І наприкінці — соду погашену в 1 ст. л. сметани.


Масу розмішати вінчиком і вилити в прямокутну форму розміром 24х32 см (попередньо застелити її пергаментом та змастити вершковим маслом).


З персиків зняти шкірку (для цього їх слід на декілька секунд занурити в окріп; у мене персики були дуже спілі, тож шкірочка знялася й без термічної обробки). Викласти зверху на тісто півмісяці персиків.

Випікати при температурі 200ºС приблизно 30 хвилин. Готовність пирога визначити дерев'яною паличкою.


Теплий пиріг намастити гарячим варенням.

Окремим рядком: у мене варення не було, тож я збила в кухонному комбайні декілька персиків до пюреподібного стану, додала цукор за смаком та декілька крапель лимонного соку.

Потім всю цю суміш проварила декілька хвилин на вогні. Вийшов неймовірно смачнючий персиковий конфітюр. 

Готовий пиріг повністю охолодити та нарізати порційними шматочками.

солодка випічка, персики, пиріг

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 948
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 840
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1057
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: