clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2480

Як правильно нарізати кавун?


Фото: автора

Це найпростіший варіант нарізання кавуна. Такі скибочки зручно брати навіть однією рукою і їсти їх можна естетично, не забруднюючи обличчя та руки. Крім того, кавун залишається практично без кісточок.

Хтось із вас може сказати, що він кавун не ріже, а розбиває об коліно (голову, землю), а потім їсть ложкою. Спосіб, звісно, швидкий, але результат непередбачуваний. Я ж пропоную спосіб нарізати кавун акуратними часточками. Все дуже легко, а головне, симпатично. Про всяк випадок нагадаю, що спочатку кавун треба добре помити (можна навіть із милом й обполоснути кип'яченою водою). Ніж для різання теж повинен бути чистим. Так ми вбережемо себе і своїх близьких від різних мікроорганізмів, які люблять соковиту і солодку кавунову м'якоть не менше за нас.

Ріжемо кавун поперек на дві половинки. Кладемо половинку м'якоттю донизу на обробну дошку. Потім нарізаємо поперек дольками 1,5-2 см завширшки.


Робимо ножем паралельні надрізи (ніби ріжемо цибулю).


Потім надіти на кавун глибоку миску й, тримаючись за обробну дошку, перевернути.

Нарізаний в такий спосіб кавун чудово підійде для вечірки та пікніка.


 

порадник, кавун, правила нарізання

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1523
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 662
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Як правильно виходити з посту?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1168
Лікар-дієтолог Альона Брянцева радить, щоб розговіння відбувалося поетапно. Бажано вводити по одному тваринному продукту в кожен прийом їжі.
Як приготувати смачні часникові крутони ?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 702
Ці хрумкі підсмажені в олії та вершковому маслі гріночки доповнять будь-який суп та додадуть смаку будь-якому салатику.
Показати ще
Коментарів - 0: