ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Липня, 2020

Лазанья Болоньєзе – традиційна страва італійської кухні

13 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4248

Фото: автора

Класична лазанья складається з п'яти шарів, але якщо у вас вийде лише три, в цьому немає нічого страшного.

Відомий кухар та телеведучий Ектор Хіменес-Браво стверджує, що томатна паста в соусі «Болоньєзе» надає йому кремоподібної консистенції і підкреслює смак свіжих помідорів. А замість пармезану він радить використовувати моцарелу або бринзу. Я взагалі застосувала твердий сир «Швейцарський». Шари ж начинки можуть бути різні: з м'ясного фаршу, помідорів, шпинату, грибів, овочів тощо.


Інгредієнти:
Соус «Болоньєзе»: 500 г фаршу (у мене - яловичина+свинина, але можна й курятину), 2-3 помідори, 2 ст. л. томатної пасти або кетчупу, сіль, перець, прянощі (базилік, орегано), 4 ст. л. оливкової олії.
Соус «Бешамель»: 1 л молока, 120 г вершкового масла, 3 ст. л. борошна, дрібка мускатного горіха, сіль, цукор, білий мелений перець.
Для пасти: готові листи лазаньї – одна упаковка (500 г), 200 г сиру «Пармезан» (можна використовувати будь-який твердий сир).

Приготування:
Почистити помідори від шкірки й подрібнити в блендері з додаванням томатної пасти. Обсмажити фарш на оливковій олії, додати спеції і томатну масу. Тушкувати на повільному вогні близько 5 хвилин. Соус «Болоньєзе» готовий.
На розтопленому вершковому маслі обсмажити борошно. Повільно, при постійному перемішуванні, додати молоко. Приправити прянощами й, постійно помішуючи, тушкувати соус до загустіння (10-15 хвилин). Соус «Бешамель» готовий.


Натерти на тертці сир. Змастити форму для запікання оливковою олією і налити на дно трохи «Бешамелю», зверху листки лазаньї (попередньо проварити в окропі протягом 3 хвилин) з невеликим «нахлестом».

Викласти на них соус «Болоньєзе».

Посипати тертим сиром.

Потім змастити соусом «Бешамель».

Повторити процедуру декілька разів (наскільки вистачить інгредієнтів). Накрити останній шар листками лазаньї, полити «Бешамелем», густо посипати сиром. Покласти зверху шматочки вершкового масла й запікати в розігрітій до 200ºС духовці протягом 30-40 хвилин.


 

крупи та страви з борошна, паста, м`ясо та субпродукти, лазанья, болоньєзе

Коментарі:

  Так  Ні, дякую