clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1203

Мариновані печериці по-домашньому


Фото: автора

Чудові грибочки, як для закуски, так і для салатів. За цим рецептом шампіньйончикі вийдуть не кислі і не прісні. Ще й готуються на раз, два, три!

Інгредієнти:
1 кг дрібних печериць, 350 мл води, 70 г соняшникової пахучої олії, 70 г винного оцту, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 3 лаврових листки, перець духмяний (горошком) - 4-5 штук, гвоздика – 4 шт., 4-5 зубків часнику, зелень кропу, зелена цибуля.


Приготування:
Печериці ретельно помити. Якщо великі – розрізати навпіл.

Відварити у підсоленій воді з перцем-горошком та лавровим листям протягом 20 хвилин з моменту закипання. Відкинути на друшляк і промити під холодною водою.

Приготувати маринад: змішати олію, оцет, вичавлений часник, сіль та цукор. Залити маринадом гриби. Через 10 хвилин можна їсти. Перед подачею притрусити зеленю кропу та зеленою цибулею.


 

страви з грибів, пісні страви, гриби, шампіньйони

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Селянський» із картоплею та квашеною капустою
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2462
Про рецепт можна сказати просто — «смак дитинства на тарілці»!
Пісні рогалики з варенням – справжня знахідка для ощадливої господині
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3241
Дивовижне тісто – м’якеньке, пухкеньке, ніжне й, водночас, зверху утворюється хрумка скоринка.
ПОСТИМО СМАЧНО: Тушкована капуста з квасолею та шампіньйонами
гриби, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1847
Усім хто дотримується посту, вегетаріанцям і просто любителям оригінальних гарнірів присвячується!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: