ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Мариновані печериці з часником та зеленню

13 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 16726

Фото: автора

Чудові грибочки, як для закуски, так і для салатів.

За цим рецептом печериці вийдуть не кислі і не прісні. Ще й готуються на раз, два, три!

Інгредієнти:
1 кг дрібних печериць,

350 мл води,

70 г соняшникової пахучої олії,

70 г винного оцту,

2 ст. л. цукру,

1 ст. л. солі,

3 лаврових листки,

перець духмяний (горошком) - 4-5 штук, г

воздика – 4 шт.,

4-5 зубків часнику,

зелень кропу,

зелена цибуля.


Приготування:
Печериці ретельно помити. Якщо великі – розрізати навпіл.

Відварити у підсоленій воді з перцем-горошком та лавровим листям протягом 20 хвилин з моменту закипання. Відкинути на друшляк і промити під холодною водою.

Приготувати маринад: змішати олію, оцет, вичавлений часник, сіль та цукор. Залити маринадом гриби. Через 10 хвилин можна їсти. Перед подачею притрусити зеленю кропу та зеленою цибулею.


 

страви з грибів, пісні страви, гриби, шампіньйони, закуски, закуска, печериці, мариновані печериці, мариновані гриби, домашні мариновані печериці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую