clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 898

Кавуновий салат із фетою по-грецьки


Фото: автора

Цей салат середземноморської, а точніше грецької кухні, має незвичайний і дуже яскравий смак.

Він готується дуже просто, і при цьому досить варіативний: можна додати або прибрати тонкі кільця червоної кримської цибулі. Але поєднання солодкого кавуна з яскравим насиченим смаком сиру з козячого та овечого молока залишається незмінним. Якщо ви любите «погурманити» і таки зважитеся спробувати цей салат, настійно раджу не використовувати європейські аналоги сиру фета з коров'ячого молока, а віддати перевагу оригіналу. В крайньому випадку, можна використовувати якісну овечу бринзу. Також, рекомендую використовувати для салату найсолодший кавун, який лишень зможете знайти.

Інгредієнти:
3 маленькі огірка, половина червоної кримської цибулі, 3 помідора , 200 г кавуна, червоний болгарський перець, 200 г овечого сиру фета, півсклянки порубаного листя м'яти .
Для заправки: 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1/4 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю, 2 ст. л. оливкової олії.

Приготування:
Починаємо з заправки: змішати оцет, сіль, цукор, перець в невеликій мисці. Додати оливкову олію і ретельно збити. На деякий час відкласти вбік.

Витягнути кісточки з кавуна і нарізати його великими шматками. Огірок нашаткувати тонкими кружальцями, цибулю та перець – півкільцями, помідорами – часточками. Обережно змішати все у великій мисці, посипати м'ятою. Полити заправкою. Подавати до столу бажано одразу.


 

салати, салати без майонезу, кавун, фета, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат-закуска з виноградом, горіхами та сиром «Камамбер»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 924
Ідеальний варіант швидкої закуски – всього 15 хвилин і готово!
Салат із броколі, огірка й кукурудзи
салати
Світлана ЯСЬКОВА 855
Страва чудово підійде до шашлику й грилю.
Маринована капуста «Провансаль» швидкого приготування
салати, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2593
Ця холодна закуска – просто дивовижний додаток до м'яса й птиці, а також до гарнірів із картоплі чи каші.
Салат з куркою та грибами в консервованих персиках
салати
Світлана ЯСЬКОВА 396
Іноді, компонуючи на перший погляд абсолютно несумісні продукти, можна отримати чудовий результат. Такий несподівано вдалий союз виходить, коли в одному рецепті «зустрічаються» курка з персиком.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: