ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопля в рукаві

16 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 34439

Фото: автора

Спробуйте запекти картоплю в духовці, і не просто в духовці, а в рукаві із часниковим соусом. Процедура приготування дуже проста, ніяких складнощів немає, проте смак... словами не передати.

Ця картопелька відрізняється багатим запахом і смаком, адже всі інгредієнти насичуються ароматами й соками одне одного. І головне — проза життя — вам не доведеться мити деко або форму.

Інгредієнти:
1 кг картоплі (середньої), 2-3 зубки часнику, 3 ст. л. олії, зелень (у мене - кріп, петрушка), зелена цибуля, приправа для картоплі, сіль.

Приготування:
Картоплю почистити, помити, обсушити й перекласти у велику миску. Якщо картопелька велика, її слід розрізати на частини. Часник почистити й пропустити через часникодавку. Зелень промити і дрібно нарізати.
Для приготування соусу в окремому посуді змішати олію, часник, зелень, приправу для картоплі, сіль за смаком. Отриманим маринадом полити картоплю і все ретельно перемішати.


У рукав для запікання перекласти картоплю і зав'язати його з обох боків. Розмістити на деко і поставити в попередньо розігріту до 200ºС духовку.


Запікати картоплю близько години. Для того, щоб перевірити її готовність, проштрикніть бульби виделкою або ножем просто через пакет. Якщо картопля готова, вимкнути духовку і дати постояти 10 хвилин. Потім вийняти з рукава і падати з будь-яким м'ясом, рибою або птицею.


 

овочеві страви, пісні страви, картопля, гарнір, страви в рукаві

Коментарі:

  Так  Ні, дякую