ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Листопада, 2020

Сливовий пиріг на сметані

17 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4193

Фото: автора

Пирогів зі сливами дуже багато, рецептура у всіх різна, я ж хочу запропонувати свій варіант. Він готується на сметані й не має в своєму складі масла. Це не лише здешевлює продукт, але й робить його менш калорійним.

Цей пиріг виходить завжди пишним (пористим), тому рецептом цього тіста я користуюся досить часто. Можна сказати, що останнім часом, підсіла на нього! Поле для експериментів величезне і з будь-якими фруктами-ягодами пиріг виходить чудовим.

Інгредієнти:
12-15 слив без кісточки, 2 яйця, 150 г цукру, пакетик ваніліну, 200 г сметани, 1 ст. л. майонезу (з гіркою), 1 ч. л. соди, 180 г борошна (зазвичай, я роблю подвійну порцію на стандартне квадратне деко з духовки).

Спосіб приготування:
Яйця, цукор та ванілін збити.

Тим часом у сметану додати майонез + 1 ч. л. соди (маса моментально починає набухати, до цього робила без майонезу — ефект абсолютно не такий).


В яєчно-цукрову масу додати відразу всі інші інгредієнти (окремо змішувати більше нічого не потрібно!).
Все ретельно збити вінчиком чи міксером, щоб тільки консистенція стала однорідною (помітила — чим менше збивати, тим краще виходить!) Вилити тісто у форму, змащену маслом і встелену пергаментом.


Зверху викласти половинки слив (краще трішки їх «втопити»).


Випікати при 200ºС протягом 30 хвилин до золотавого кольору.

Потім притрусити цукровою пудрою. 

солодка випічка, пиріг, сливи, осінь, сметана

Коментарі:

  Так  Ні, дякую