clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

17 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2096

Сливовий пиріг на сметані


Фото: автора

Пирогів зі сливами дуже багато, рецептура у всіх різна, я ж хочу запропонувати свій варіант. Він готується на сметані й не має в своєму складі масла. Це не лише здешевлює продукт, але й робить його менш калорійним.

Цей пиріг виходить завжди пишним (пористим), тому рецептом цього тіста я користуюся досить часто. Можна сказати, що останнім часом, підсіла на нього! Поле для експериментів величезне і з будь-якими фруктами-ягодами пиріг виходить чудовим.

Інгредієнти:
12-15 слив без кісточки, 2 яйця, 150 г цукру, пакетик ваніліну, 200 г сметани, 1 ст. л. майонезу (з гіркою), 1 ч. л. соди, 180 г борошна (зазвичай, я роблю подвійну порцію на стандартне квадратне деко з духовки).

Спосіб приготування:
Яйця, цукор та ванілін збити.

Тим часом у сметану додати майонез + 1 ч. л. соди (маса моментально починає набухати, до цього робила без майонезу — ефект абсолютно не такий).


В яєчно-цукрову масу додати відразу всі інші інгредієнти (окремо змішувати більше нічого не потрібно!).
Все ретельно збити вінчиком чи міксером, щоб тільки консистенція стала однорідною (помітила — чим менше збивати, тим краще виходить!) Вилити тісто у форму, змащену маслом і встелену пергаментом.


Зверху викласти половинки слив (краще трішки їх «втопити»).


Випікати при 200ºС протягом 30 хвилин до золотавого кольору.

Потім притрусити цукровою пудрою. 

солодка випічка, пиріг, сливи, осінь, сметана

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 596
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 878
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 927
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Показати ще
Коментарів - 0: