Гаряча тема:
- Війна
Цей пиріг виходить завжди пишним (пористим), тому рецептом цього тіста я користуюся досить часто. Можна сказати, що останнім часом, підсіла на нього! Поле для експериментів величезне і з будь-якими фруктами-ягодами пиріг виходить чудовим.
Інгредієнти:
12-15 слив без кісточки, 2 яйця, 150 г цукру, пакетик ваніліну, 200 г сметани, 1 ст. л. майонезу (з гіркою), 1 ч. л. соди, 180 г борошна (зазвичай, я роблю подвійну порцію на стандартне квадратне деко з духовки).
Спосіб приготування:
Яйця, цукор та ванілін збити.
Тим часом у сметану додати майонез + 1 ч. л. соди (маса моментально починає набухати, до цього робила без майонезу — ефект абсолютно не такий).
В яєчно-цукрову масу додати відразу всі інші інгредієнти (окремо змішувати більше нічого не потрібно!).
Все ретельно збити вінчиком чи міксером, щоб тільки консистенція стала однорідною (помітила — чим менше збивати, тим краще виходить!) Вилити тісто у форму, змащену маслом і встелену пергаментом.
Зверху викласти половинки слив (краще трішки їх «втопити»).
Випікати при 200ºС протягом 30 хвилин до золотавого кольору.
Потім притрусити цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: