clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1277

Салат з чері, тунцем та оливками


Фото: автора

Дуже смачний літній салат з прованськими нотками. Заправити можна як в рецепті або вашою улюбленою заправкою для салатів.

Інгредієнти:
150 г консервованого тунця (можна використовувати як у власному соку, так і в олії), 10-15 помідорів чері, зелений та фіолетовий базилік, маслини або оливки, твердий сир (у мене сир зі шматочками волоських горіхів, але можна будь-який).

Заправка: 4 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, суміш перців мелена, 1 ч. л. цукру, сіль, 1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці.

Приготування:
Найкраще, якщо тунець у вас буде італійського виробництва, але за його відсутності згодиться будь-який. Якщо консерва в олії, то її слід злити (у мене були шматочки в желе, тож я використовувала все, що є в банці).


Помідори черрі помити й розрізати на дві частини.


Маслини чи оливки нарізати кільцями (я цей пункт пропустила, оскільки люблю, коли вони ціленькі).


Для заправки змішати олію, сік та гірчицю. Посолити, поперчити та додати цукор. Все ретельно перемішати в швидкому темпі (якщо у вас якісна олія першого віджиму, то маса навіть трохи загусне й стане ніби рідкий майонез).


На тарілочки викласти листя базиліка. На нього — шматочки тунця, помідорки чері, маслини. Зверху розкидати тонкі скибочки сиру (найкраще їх настругати за допомогою овочечистки).


Полити все заправкою й одразу ж подати до столу. 

салати, салати без майонезу, чері, тунець, маслини, базилік

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 766
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 860
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1140
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1618
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: