clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

20 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1185

Салат з чері, тунцем та оливками


Фото: автора

Дуже смачний літній салат з прованськими нотками. Заправити можна як в рецепті або вашою улюбленою заправкою для салатів.

Інгредієнти:
150 г консервованого тунця (можна використовувати як у власному соку, так і в олії), 10-15 помідорів чері, зелений та фіолетовий базилік, маслини або оливки, твердий сир (у мене сир зі шматочками волоських горіхів, але можна будь-який).

Заправка: 4 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, суміш перців мелена, 1 ч. л. цукру, сіль, 1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці.

Приготування:
Найкраще, якщо тунець у вас буде італійського виробництва, але за його відсутності згодиться будь-який. Якщо консерва в олії, то її слід злити (у мене були шматочки в желе, тож я використовувала все, що є в банці).


Помідори черрі помити й розрізати на дві частини.


Маслини чи оливки нарізати кільцями (я цей пункт пропустила, оскільки люблю, коли вони ціленькі).


Для заправки змішати олію, сік та гірчицю. Посолити, поперчити та додати цукор. Все ретельно перемішати в швидкому темпі (якщо у вас якісна олія першого віджиму, то маса навіть трохи загусне й стане ніби рідкий майонез).


На тарілочки викласти листя базиліка. На нього — шматочки тунця, помідорки чері, маслини. Зверху розкидати тонкі скибочки сиру (найкраще їх настругати за допомогою овочечистки).


Полити все заправкою й одразу ж подати до столу. 

салати, салати без майонезу, чері, тунець, маслини, базилік

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат "Дівчача радість" із курки, ківі та корейської моркви
салати
Світлана ЯСЬКОВА 760
Поєднання інгредієнтів незвичне, але дуже цікаве – страва виходить легкою, свіжою та смачною.
Салат з морської капусти із курячим філе, огірком і кукурудзою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 980
Смачна, ситна та пікантна страва, яка урізноманітнить повсякденне меню.
Салат "Новинка" із редисом, баликом і грінками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 912
Головна родзинка страви – хрусткі, ароматні смажені сухарики.
«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 778
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Показати ще
Коментарів - 0: