clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1287

Як реанімувати черствий хліб?


Фото: автора

Буває так, що зранку не хочеться йти за свіжим хлібом, ще й вчорашнього достатньо залишилося. Відсвіжування за допомогою пари не можна назвати моїм улюбленим методом: дуже довго й не надто смачно. Хочу поділитися дуже смачним способом реанімувати черствий хліб.

Хліб потрібно нарізати скибочками і викласти на сухе деко. Трішки збризнути водою. Змастити олією (краще оливковою), посипати сіллю (я використовувала крупну морську), сумішшю сухих трав (за бажанням, у мене – прованські) і насінням кунжуту чи льону. Можна і тим, і іншим.


Поставити в помірно нагріту духовку (160-170?) на 10-15 хвилин, в залежності від кількості шматочків.


Такий хліб краще робити невеликими порціями і безпосередньо перед вживанням, бо він дуже смачний, поки гарячий. Найкраще смакує чорний хлібчик типу «Бородинський» зі всілякими злаками, горішками, сухофруктами та горішками. Але білий теж виходить чудовий.


 

хліб, порадник

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ванільний цукор краще зробити власноруч
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 609
Переймаємо досвід у досвідчених кондитерів та кулінарів.
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 678
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 664
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Ароматні салатні заправки від Сергія Калініна
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 721
Екс-суддя «МайстерШеф» та постійний кулінарний експерт передачі «Все буде смачно» поділився, як урізноманітнити смак звичайних салатів
Показати ще
Коментарів - 0: