clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1361

Як реанімувати черствий хліб?


Фото: автора

Буває так, що зранку не хочеться йти за свіжим хлібом, ще й вчорашнього достатньо залишилося. Відсвіжування за допомогою пари не можна назвати моїм улюбленим методом: дуже довго й не надто смачно. Хочу поділитися дуже смачним способом реанімувати черствий хліб.

Хліб потрібно нарізати скибочками і викласти на сухе деко. Трішки збризнути водою. Змастити олією (краще оливковою), посипати сіллю (я використовувала крупну морську), сумішшю сухих трав (за бажанням, у мене – прованські) і насінням кунжуту чи льону. Можна і тим, і іншим.


Поставити в помірно нагріту духовку (160-170?) на 10-15 хвилин, в залежності від кількості шматочків.


Такий хліб краще робити невеликими порціями і безпосередньо перед вживанням, бо він дуже смачний, поки гарячий. Найкраще смакує чорний хлібчик типу «Бородинський» зі всілякими злаками, горішками, сухофруктами та горішками. Але білий теж виходить чудовий.


 

хліб, порадник

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1071
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Пакет та рукав для запікання: безпека, вибір та правила використання
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1119
Вони, хоча й з'явилися у продажу відносно недавно, проте швидко стали помічниками на кухні для багатьох жінок.
Хороша цукрова пудра — запорука вдалої мастики для торту
торти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1734
У цьому мене запевнила талановитий кондитер Наталя Сова. Жінка каже, що готову солодку масу зручно зберігати в холодильнику в звичайному пакеті, а за необхідності — просто розігрівати в мікрохвильовці.
Ароматні салатні заправки від Сергія Калініна
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1097
Екс-суддя «МайстерШеф» та постійний кулінарний експерт передачі «Все буде смачно» поділився, як урізноманітнити смак звичайних салатів
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: