clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

24 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 898

Цвітна капуста в сирному соусі


Фото: автора

Капустка під таким пікантним соусом виходить неймовірно смачнючою! До речі, в такий спосіб також можна готувати і броколі. Виходить яскравіше та контрастніше.

Інгредієнти:
500 г цвітної капусти, 180 г цибулі-порею (у мене не було, тому я використовувала солодку білу цибулю), 2-3 зубки часнику, 10 г вершкового масла, 150 г будь-якого улюбленого сиру (у мене «Мраморний», але можна і голандський, плавлений тощо), 350 мл вершків 20%, сіль, перець, мускатний горіх, прованські трави за смаком, зелень для подачі.

Приготування:
Цвітну капусту розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді до готовності. Охолодити й просушити.


Для соусу цибулю і часник дрібно порубати й обсмажити на вершковому маслі.

Потім влити вершки, трохи прогріти і додати сир, сіль, перець і трави.

Довести соус до кипіння, і на малому вогні проварити до загустіння.


Цвітну капусту викласти у вогнетривку керамічну форму й залити сирним соусом.

Запікати при 180°С до випаровування рідини та зарум’янювання.
При подачі капустку посипати зеленню за смаком.

Мої примітки: сир, в принципі, можна брати будь-який. Головне, щоб плавився добре; мій улюблений варіант – з додаванням сиру з цвіллю типу Дор-блю. Спеції так само можна додавати різні за смаком. Дуже смачно подавати з пастою.
 

овочеві страви, овочі, цвітна капуста, сирний соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гарбузово-картопляні ньокки з овочами
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1920
Італійські галушки, які подають як гарнір або основну страву, посипані сиром і приправлені соусом.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1324
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Стручкова квасоля по-корейськи — відразу ж стає улюбленою!
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 972
Зі смаженою куркою або м'ясом — просто пальчики оближеш!
ПОСТИМО СМАЧНО: Тушкована капуста з квасолею та шампіньйонами
гриби, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1327
Усім хто дотримується посту, вегетаріанцям і просто любителям оригінальних гарнірів присвячується!
Показати ще
Коментарів - 0: